• EL EMEĞİ GÖZ NURU

    Sosyal, kültürel ve ekonomik alanlarda kadınların kendini geliştirmesi ve hayatın içinde daha fazla yer almaları için çalışmalarına devam eden Avcılar Belediyesi, toplumsal cinsiyet eşitliği temelini esas alarak hizmetlerini sürdürüyor.

  • Avcılar Belediyesi, Başkan Dr. Handan Toprak Benli’nin öncülüğünde, Cumhuriyet’in ilk yıllarında Mustafa Kemal Atatürk’ün izlediği politikayı örnek alarak, verdiği tüm hizmetleri akademikleştirerek ve kurumsallaştırarak Avcılar halkına sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda Türkiye’nin ilk ilçe Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünü kuran Avcılar Belediyesi; kadının hayatın içinde daha fazla yer alması için yaptığı projeler ile bir adım önde olmaya devam ediyor. Avcılar ilçesinde yaşayan kadınların el emeği, göz nuru ürünlerini satışa sunmaları için Avcılar Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından kurulan ‘Kadın El Emeği Pazarı’ hizmet vermeye devam ediyor. Avcılar’da yaşayan kadınların ev ekonomisine katkıda bulunması amacı ile kendi ürettikleri ürünleri sattığı Kadın El Emeği Pazarı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında ürünlerini 9 gün boyunca Halide Edip Adıvar Parkında gösterime sunuluyor. Barış Manço Kültür Merkezi kursiyerleri tarafından hazırlanan ‘Kurdele’ çalışmaları da sergileniyor. Kadını ekonomik ve sosyal hayata kazandırma projesinin bir parçası olan ‘Kadın El Sanatları Eğitimi’, Avcılar Belediyesi Kent Enstitülerinde yıl boyunca devam ediyor. Avcılarlı kadınlar, ‘Kadın El Emeği Pazarında’ aile bütçesine katkı sunuyorlar.

    Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, Kadın El Emeği Pazarındaki kursiyerlerle konuşarak ürünler hakkında bilgi alarak stantları gezdi. Emekçi Kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutladı. “Kadın El Emeği Pazarı’nın” öneminden bahsederek şunları ifade etti; “Kadınlarımıza yönelik cinsiyet eşitsizliğini ve kadına şiddeti önlemek için; kadınlarımızı eğitmeli, onları sosyal ve ekonomik hayata katmalıyız. Onun için biz de önce bunları yaparak başladık.  ‘Kadın Dostu Belediyecilik’ anlayışıyla kadınlarımızı cinsiyet eşitliği temellerinde özgürleştiren, ekonomik ve sosyal hayata katan projelerimiz devam edecek. Kursiyerlerimiz Avcılar’da harika eserler üretmiş. Avcılar’da kadınlarımız üretiyor ve ev ekonomisine katkı sağlıyorlar. Onları bu çalışmalarından dolayı kutluyorum. Belediye olarak sanat alanında kendini geliştirmek isteyen kadınlarımıza kurslarımızla katkı sunmaya devam edeceğiz. Hepinizin eline, yüreğine emeğine sağlık.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir