• EMANET: O ÜCRETE İNDİRİM GELDİ

    Büyükçekmece Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği Başkanı Sevgi Emanet; açılan itiraz davaların da tüketicinin ödediği “Avukatlık Ücretlerine “yapılan sınırlama ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

  • Büyükçekmece Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği Başkanı Sevgi Emanet; Tüketici Hakem Hakem Heyetlerinin tüketicinin lehine verdiği kararlara karşı; açılan itiraz davaların da tüketicinin ödediği “Avukatlık Ücretlerine “yapılan sınırlama ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

    Emanet;” geçtiğimiz yıla kadar Tüketici Hakem Heyetlerinin aldıkları karara firmalar, bankalar,kurumlar vs. itiraz ettiğin de ;bir örnekle anlatmak gerekirse ;tüketiciler 1,000 TL tutarında bir uyuşmazlık için 990 TL “Avukatlık Vekalet Ücreti” ödemek zorunda kalıyordu. Gümrük ve Ticaret Bakanlığımızın, Avukatlık Asgari Ücret tarifesi tebliğinde yer alan düzenleme ile artık tüketiciler 1,000 TL için 120 TL Avukatlık Vekalet Ücreti ödeyecekler.Yani uyuşmazlık bedelinin % 12 sini Bakanlıktan tarafından yapılan düzenleme oldukça müjdeli haber” dir.

    Bu düzenleme ile artık tüketiciler hakem heyetlerine başvuruda bulunup haklarını daha çok arayacaklar kanaatindeyim. Çünkü özellikle bazı bankalar ve bazı firmalar tüketicilere “ git hakkını nerde ararsan ara.Haklı çıksan bile karara itiraz eder sizi mahkemeye veririz .Hakkını aradığın tutarın iki kat fazlasını ,mahkeme masrafı ve avukatlık ücretini geri ödersin “ diyerek tüketicileri caydırıcı söylemlerde bulunuyorlarmış.Bu durumda velev ki tüketici karşı tarafın açtığı davayı kaybetse bile eskiden olduğu gibi dava tutarının yüzde doksanına yakın bir ücreti değil sadece yüzde on ikisini ödeyecek.Bu da oldukça önemli ve sevindirici  bir gelişmedir.

    Dernek Başkanı Sevgi Emanet; ” Türkiye Barolar Birliği nezdinde ki girişimleri sonucu Gümrük ve Ticaret Bakanlığımızın 2018 yılı için geçerli olacak Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi başlıklı tebliği 30/12/2017 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir” diyerek sözlerine son verdi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir