• ENGELLİ GENÇLERDEN ÖZEL GÖSTERİSİ

    Küçükçekmece Belediyesi ‘nin ‘Engelliler Günü’ münasebetiyle düzenlediği etkinlikte, İstanbul Engelliler Merkezi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zihinsel Engelliler Mehteran Takımını, engelli vatandaşlarla buluşturdu.

  • Etkinlikde sahne alan sanatçı Yağmur Yalçın, yüzlerce engelli çocuk ve ailesine söylediği şarkılarla eğlenceli dakikalar yaşattı.

    Atakent Kültür ve Sanat Merkezi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlik kapsamında öncelikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Engelliler Merkezi  Mehteran Takımı sahne aldı. Programa Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Hamza Gönenç de katıldı.

    ENGELLİLER VE AİLELERİ STRES ATTI

    Down sendromlu, zihinsel ve otistik engelli çocuklardan oluşan Mehteran Takımı, söyledikleri marşlar ve sevecen tavırlarıyla katılımcılardan büyük ilgi gördü.  Ardından Türk halk müziğine yıllarını veren müziğin emektarlarından eğitimci sanatçı Yağmur Yalçın sahneye çıkarak, söylediği şarkılarla engelli çocukları ve ebeveynlerini coşturdu. Katılımcılar sanatçının söylediği şarkılara alkışlar ve oyunlarla eşlik etti.  Eslem Sülün isimli down sendromlu çocuğun okuduğu İstiklal Marşı da katılımcılara duygusal anlar yaşattı.

    Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Hamza Gönenç, teşriflerinden dolayı katılımcılara teşekkür ederek, “ Size karşı sevgimiz engel tanımıyor. Engellilerle ilgili projelerimiz ilçede hız kesmeden devam edecek” dedi. 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir