26 Temmuz 2024
  • Engin Doğru: Esenyurt’ta güzel işler yapacağımıza eminim

  • Engin Doğru gazetecilerle buluşmasında yaptığı konuşmada Ocak ayı itibariyle 57 gazetecinin tutuklu olduğuna, 280 gazetecinin de yargılandığına vurgu yaptı. Engin Doğru “Gazetecilerin özgür olmadığı yerde bayram olmaz!” diye konuştu.

    YILMADAN DOĞRU HABERİN PEŞİNDEN KOŞUYORSUNUZ

    Cumhuriyet Meydanı’ndaki Kupa Kafe’de düzenlenen buluşmaya, bölgede görev yapan çok sayıda basın mensubu katıldı. Buluşmada gazeteciliğin ve gazetecilerin önemine vurgu yapan CHP Esenyurt Belediye Başkan Aday Adayı Engin Doğru, “İçinde bulunduğunuz zorlu çalışma koşullarını çok iyi biliyorum, gözlemliyorum. Tüm baskı ve sansür girişimlerine karşın kamuoyunun haber alma hakkından ödün vermiyor, yılmadan gerçeğin ve doğru haberin peşinde koşuyorsunuz. Hepinize minnettarız, teşekkür ediyoruz” dedi.

    GAZETECİLERİN ÖZGÜR OLMADIĞI YERDE BAYRAM OLMAZ

    Engin Doğru gazetecilerle buluşmasında Fatih’te motosikletli kurye Yunus Emre Göçer’e çarparak ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud’un 27 bin 300 lira karşılığında serbest kaldığına dikkat çekerek şunları söyledi: “Bu ülkede gazeteciler sadece haber yaptıkları için cezaevlerinde yatarken bir insanın ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanının oğlu, 27 bin 300 lira karşılığında serbest kalabiliyor. Gazetecilerin özgür olmadığı bir yerde bayram olmaz, kutlama olmaz! Maruz kaldığınız adaletsizliklerin son bulmasını diliyor, mesleğinizi özgürce icra edebildiğiniz günlerin en kısa zamanda bu ülkeye hakim olmasını temenni ediyorum” dedi.

    ESENYURT’TA GÜZEL İŞLER YAPACAĞIMIZA EMİNİM

    Programın sonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Doğru ittifakla ilgilide konuştu. Esenyurt’ta kent uzlaşısı olması gerektiğini düşünenlerdenim diyen Doğru: “O uzlaşmanın olması içinde elimden geleni sarfedeceğim. Esenyurt’ta kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Birlikte kazanacağız. Esenyurt’ta kent uzlaşısı modeli kurmanın peşindeyiz. Onunla ilgili çalışmalar devam ediyor. Partilerin vereceği kararı bekliyoruz. Ama benim kanaatim bir uzlaşı olacağı yönünde. Karar verildiği gün. Bize görev verildiği gün çalışmalara başlayacağız. Ekibimiz hazır. Projelerimiz hazır. Esenyurt’ta güzel işler yapacağımıza eminim” diye konuştu.

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir