• Erdoğan açıkladı: Kredi kartı borcunu ödeyemeyenlere yapılandırma

    Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

    31 Mart Mahalli Seçimleri öncesinde TBMM’yi büyük bir gündem bekliyor. Milletimizin beklediği kanunların çıkarılmasında size çok büyük görev düşüyor. Milletimizin beklentilerini karşılayacak bir Meclis, milli iradenin temsilcisi olacaktır. Her yerde olduğu gibi Meclis’te de saflar netleşmiştir.

    Şu ana kadar adaylarını açıklamadığımız 6 il kaldı. İlçelerde de büyükşehirlerin bir kısmında da ilçe adayları bizzat biz açıklayacağız. Kimse kalkıp ‘ben’ diye hareket etmesin. Burada ‘biz’ var. Herkes buna uysun. Cumhur İttifakı inşallah 31 Mart akşamı bu yoldan zaferle çıkacaktır.

    Bugün CHP yönetimi cumhuriyetçilikle de halkçılıkla da kültürümüzle de uzaktan yakından ilgisi olmayan bir zihniyet eline geçmiştir. Türkiye’de milletin hayrına yapılan hangi iş varsa CHP karşısında yer almıştır. Bu ülkenin meşrebi ve duruşu belli olan Cumhurbaşkanını bira içmeye, Mozart dinlemeye zorlamak faşistliğin dik alasıdır.

    Bu ülkenin başörtülü hanımlarına ‘Suudi Arabistan’a gidin’ demek faşistliğin en sefil halidir. İki üç gün önce, bir konserden çıkan başı açık, başı örtülü kızlarımıza orada gelip, bu şekilde sataşıp, ‘Suudi Arabistan’a gidin, burada ne işiniz var.’ diyenlerin halini düşünün. Adı da neymiş sanatçıymış, buyurun.

    150 KiloWatt saate kadar elektrik tüketimini devlet karşılayacak

    Bütçe disiplininden, tasarruflardan taviz vermeden bu yolu yürüyeceğiz. Düzenli sosyal yardım alan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın aylık 150 KiloWatt saate kadar elektrik tüketimlerini devlet olarak biz üstleniyoruz. Bu kapsamda yaklaşık 2,5 milyonun üzerindeki hanede her ay ortalama 80 liralık elektrik faturasını devlet karşılamış olacak.

    Ziraat Bankası aracılığıyla ödeme güçlüğü yaşayan vatandaşlarımızın kredi kartı borçları tek bir çatı altında toplanacak. Vatandaşımız hangi bankaya kredi kartı borcu olursa olsun Ziraat Bankası’ndan alacağı bu krediyle borcunu kapatacak.

    AK Parti iktidarları döneminde toplamda 1.8 milyon esnaf ve sanatkara 93,4 milyar lira kredi kullandırıldı. 2002 yılında esnafa uygulanan faiz oranı yüzde 45 iken bugün bu faiz oranı yüzde 5 seviyesine geriledi. Halkbank esnaf ve sanatkarların işletme yatırım kredisi ihtiyaçlarını karşılamak üzere 2019 yılında yaklaşık 350 bin esnafa 22 milyar liralık kredi kullandıracak.

    500 ve üzeri sigortalı çalıştıran iş yerleri için 3 puan olan sigorta pirim desteğini, 5 puana çıkarıyoruz.

    Bolton çok ciddi bir yanlış yapmıştır

    Kahraman askerlerimiz tarafından söndürülen DEAŞ balonu sayesinde, Suriyehızla bu beladan kurtulma sürecine girdi. Ancak, Bolton’un İsrail’den verdiği mesajı bizim kabullenmemiz, bunu yutmamız mümkün değildir. Hiçbir zaman PKK/YPG benim Kürt kardeşlerimin temsilcisi olamaz. Teröre yeni bir tarif mi geliştirdiniz? Bolton çok ciddi bir yanlış yapmıştır.

    Operasyon hazırlıkları büyük ölçüde tamam

    Trump’a terör örgütü ile yürüttükleri ortaklıktan duyduğumuz memnuniyetsizliği açık bir dille ifade ettim. Harekat için hazırlıklarımızı büyük ölçüde tamamladık. Çok yakında Suriye topraklarındaki terör örgütlerini etkisiz hale getirmek için harekete geçeceğiz. Bu müdahalemize engel olmaya çalışan başka teröristler de olursa elbette onların da hakkından gelmek boynumuzun borcudur.

    Suriye’de, Türkiye’nin Kürtleri hedef aldığı yalanı en alçak, onursuz, en çirkin, en bayağı iftiradır. Teröristten başka hangi Kürt öldürüldü? Teröristin kimliğine bakmıyoruz. Sadece elindeki silahı kime yönelttiğine, döktüğü kana bakarak teröristi halktan ayırt ediyoruz.

    Fransa’da sarı yeleklilerin içlerinde PKK var. Acaba bunu incelediler mi araştırdılar mı? Biz buradan biliyoruz. Yarın diğer ülkelerde de aynısı olacak.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir