Ağız ve Diş Sağlığı Haftası dolayısıyla başlanan çalışma kapsamında ilk olarak Esenyurt Sultan Alpaslan Ortaokulu’nda 1800 öğrenciye diş taraması yapıldı. Çalışma için ilçede bulunan okullara giderek öğrencileri muayene eden hekimler, muayene sonrasında çocuklara diş fırçası, anahtarlık gibi çeşitli hediyeler vererek, ağız ve diş sağlığı konusunda bilgilendirmeler yaptı. Taramada diş sağlığında sorun olan öğrencilerin tedavisine başlanılması için ailelerine rapor gönderildi. Esenyurt’ta yapılan diş taramasını gerçekleştiren diş hekimleri, “Bugün biz çocuklarda neden çürüğün oluştuğu ne yapmaları gerektiği konularında bilinçlendirme yaptık. Çocuklarımızın diş ağrısı çekmesini istemiyoruz, bu yüzden okullarda bu konuda eğitim verilmeli öğrenci ve veliler bilgilendirilmeli. Bizim için bu konuda farkındalık oluşturulması önemli” dediler.
Sultan Alpaslan Okulu’nda başlanan diş taramasına yıl boyunca ilçede bulunan tüm ilk ve orta dereceli okullarda devam edilecek. Bunun yanında okullarda işitme, göz taramaları yapılırken ve ilk yardım ve hijyen eğitimi gibi konularda da seminerler düzenlenecek.
GÜNDEM
15 saat önceGÜNDEM
17 saat önceGÜNDEM
19 saat önceGÜNDEM
23 saat önceGÜNCEL
2 gün önceGÜNDEM
2 gün önceGÜNDEM
2 gün önceVeri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.