• Esenyurt’a 420 milyonluk 50 dev eser

    Esenyurt Belediyesi tarafından yaptırılan 420 milyon yatırım bedelli 50 dev eserin açılışı törenle yapıldı. Esenyurt Belediye Meydanı’nda yapılan açılış törenine İstanbul  Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, AK Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Azmi Ekinci, Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, AK Parti Milletvekilleri Akif Çağatay Kılıç, Şamil Ayrım, Halis Dalkılıç, AK Parti Esenyurt İlçe Teşkilatı Başkanı Yasir Çelik, MHP Esenyurt İlçe Başkanı Halil Kaval katıldı.

  • AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım açılışta yaptığı konuşmada “1 değil, 5 değil tam 50 tane eserin açılışını gerçekleştiriyoruz. Bizim hizmet anlayışımız bu. İnsanlarımızı mutlu ettiğimiz zaman biz de mutlu oluyoruz. İstanbul bizim için sevdadır, İstanbul bizim için aşk hikayesidir. Türkiye’de belediyecilik anlayışını değiştiren Recep Tayyip Erdoğan’ın izinden gidiyoruz. İstanbul’un sorunlarını torunlara bırakmadan çözüyoruz.”dedi. Esenyurt’a birçok hizmet kazandıracaklarını anlatan Yıldırım, “Esenyurt’a metro geliyor. Hem 1 tane değil, 2 tane birden geliyor. Esenyurt-Mahmutbey Metrosu’nu bu sene sonunda açıyoruz. Diğeri Yenikapı-Büyükçekmece Metro Hattı. O daha sonra yapılacak o da Esenyurt’tan geçiyor. Yani bütün yollar Esenyurt’a çıkıyor.” dedi. Yıldırım, İstanbul’da en büyük probleminin ulaşım ve trafik olduğunu vurgulayarak “Türkiye’de bunu çözen kim? Esenyurt’ta, İstanbul’da kim çözer? Bu bizim işimiz, bizim işimiz. İstanbul’da metroyu 518 kilometreye çıkarıyoruz. Böylece toplu ulaşımda yüzde 48’lik bir paya sahip olacağız. Bu da yüzde 30 artış demektir. Yüzde 30 artış demek; kara yolunun yüzde 30 rahatlaması demektir. Böylece trafik hızlanacak, dur-kalklar azalacak, evinize 18 dakika daha önce gideceksiniz. Yine Haramidere’den TÜYAP’a kadar bir tünel yapacağız. Haramidere’den Avcılar’a, başka bir tünel daha yapacağız. Böylece yollardaki trafiği metrolara ve tünellere kaydırarak hem trafiği rahatlatacağız hem de sizi trafik çilesi çekmekten kurtaracağız. Kavşakları yeni baştan düzenleyeceğiz. Esenyurt’un bir başka sorunu otopark. Bir sürü büyük büyük binalar var ama otoparkları eksik. Yapacağımız otoparklarla yollardaki araçları azaltacağız ve yollarda trafiğin akışını sağlayacağız. Tam 5 bin 500 otopark yapacağız. Engelliler, bebekli anneler için altyapıyı uygun hale getireceğiz.”dedi.

    Esenyurt için çok projemiz var

    Yıldırım, Esenyurt için birçok projelerin olduğunu anlatarak, şunları kaydetti: “Bu ülkeye çok büyük hizmetleri olmuş Cumhurbaşkanı olarak görev yapmış Turgut Özal’ın adını vereceğimiz stadyum yapacağız. Tesisleşme konusunda İstanbul’a büyük hizmetler yaptık ama yetmez. 34 tane İstanbul için değişik ilçelerde spor tesisi yapacağız. Bunun dışında 250 okulun bahçesine de spor tesisi kazandıracağız. İlk işimiz Esenyurt’a daha fazla okul yapmak olacak. Ayrıca Esenyurt’un hastane ihtiyacı var. Esenyurt’a hastaneyi de yapıyoruz. Esenyurt’ta millet bahçesi ihtiyacı da var. Cumhurbaşkanımız ’her ilçede muhakkak bir millet bahçesi olacak dedi. Esenyurt’ta en güzel millet bahçesini biz yapacağız”dedi.

    1.5 yılda yaptık

    Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe de yaptığı konuşmada eserleri 1.5 yılda yaptıkları bildirerek “Bunların 20-25 tanesi önceki dönem belediye başkanımız Necmi Kadıoğlu zamanında temeli atılan projeler.  Sosyal tesis ,kreş, muhtarlık binaları, 4 okul, dini tesisler ve bunlar gibi  tesisleri hizmetinize sunmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Bize bir emanet var. O da Başkan adayımız Azmi Bey. Cumhurbaşkanımızın emanetine sahip çıkmanızı istiyorum” dedi.

    Esenyurt metropol oldu

    AK Parti Esenyurt Belediye Başkan adayı Azmi Ekinci de yaptığı konuşmada “ Esenyurt 2004 öncesi çamurlu yollarda yürünen bir yerken 15 yık içerisinde geçirdiği değişim ve dönüşümle bir metropol haline geldi. Esenyurt ‘un  metropol haline gelmesinde hizmet eden kurucu belediye başkanıma ve şimdiki başkanıma teşekkür ediyorum. Bundan sonra inşallah 31 Mart akşamı bayrağı devralacağız durmak yok yola devam diyeceğiz.Türkiye Cumhuriyeti’nin başında Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin başında Binali Yıldırım ve Esenyurt’ta Azmi Ekinci olduğu sürece Esenyurt’ta çözemeyeceğimiz sorun yok inşallah. İşte bundan sonraki süreçte çamurlu yollardan metropol haline getirdiğimiz Esenyurtumuzu artık uluslararası marka şehir haline getirecek 100 değerli projemizi hayata geçireceğiz inşallah. 31 Mart akşamı sandıkları patlatmaya hazır mısınız? Rabbim yar ve yardımcımız olsun yolumuz ak ve açık olsun.”dedi. Konuşmaların ardından sosyal tesisten, kreşe, muhtarlık binalarından, okula, dini tesislerden, yollara birçok eserin açılışı kurdele kesilerek gerçekleştirildi.​

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir