• Tarihe tanıklık eden Bigalı’da anlamlı buluşma

  • Çanakkale Savaşları’nda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün karargâh olarak kullandığı ve tarihin akışını değiştiren olaylara tanıklık eden Bigalı Köyü anlamlı bir iftar buluşmasına ev sahipliği yaptı.

    Bigalı Köyü’nde haftasonu iftar veren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Ramazan’ın ruhunu, tarihe tanık eden Bigalı Köyü’nde yaşamak bu akşamı daha da anlamlı hale getirdi” diye konuştu. 

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Çanakkale Kara Savaşları’nda 19’uncu Tümen Komutanı Yarbay Mustafa Kemal’in karargâh olarak kullandığı ve tarihin seyrini değiştiren “Ben size taarruz emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum” sözüyle Conkbayırı eteklerinde düşmanı karşılayarak destanlar yazan 57’nci Alay’ın düşmana karşı harekete geçtiği Bigalı Köyü’nde iftar yemeği verdi.

    “Çok anlamlı güzel bir iftar yemeğinde buluştuk”

    İftar öncesinde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek şunları söyledi: ‘’Bu akşam Eceabat Bigalı Köyü’müzde çok anlamlı güzel bir iftar yemeğinde buluştuk. Başta Muhtarımız Cevdet Bey’e, artık Bigalı Köyü’nün sakini olan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’e, emek veren herkese çok teşekkür ediyoruz. Bigalı Köyü sakinlerimiz, çevre köylerdeki değerli hemşerilerimiz, muhtarlarımız, siyasi partilerin çok değerli temsilcileri, yöneticileri hep birlikteydik. Nice Ramazanlarda buluşmak dileğiyle. Ramazanlar dayanışmanın, barışın, kardeşliğin yükseldiği manevi olarak da arttığı aylardır. Bütün aylarda barış içerisinde, huzur içerisinde kardeşçe yaşamak dileğiyle.”

    “Çanakkale kahramanlarını şükranla, minnetle anıyorum”

    Başkan Akgün, Ramazan’ın ruhunu, tarihe tanık eden Bigalı Köyü’nde yaşamanın iftarı daha da anlamlı bir hale hale getirdiğini belirterek şu açıklamayı yaptı: “’Bu akşam iftarımızı 57’nci Alayın Karargahı’nın olduğu Eceabat Bigalı Köyü’nde yaptık. Arkamızda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün heykeli ve Türk Bayrakları altında Atatürk Evi’nin hemen yanında yaptık. Çanakkale Destanı’nın yazılmasında Bigalı Köyü karargah görevi görmüştür zaman zaman. Önemli olaylara tanıklık yapmıştır. Bu akşam bu mistik havada burada güzel bir iftar yaptık. Şehitlerimizi andık. Onlara dua ettik. Bu vatanın kurtarılmasında en büyük emeği olan 255 bine yakın şehidimizi. Çanakkale kahramanlarını şükranla, minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları Cumhuriyetin temelini 1915’te burada attı. Eceabat’ta, Conkbayırı’nda, Anafartalar’da attı. Hepsinin ruhları şad olsun.”

    Katılım yoğun oldu

    İftar yemeğine CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek’in yanı sıra CHP Çanakkale İl Başkanı Metin Ümit Ural, DP Çanakkale İl Başkanı Nail Babacan, Çanakkale Belediyesi Grup Başkanvekili Erdal Gezen, Gelibolu Belediye Başkanı Münir Mustafa Özacar, Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram, Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, Kepez Belediye Başkanı Birol Aslan, Umurbey Belediye Başkanı Erdal Doğan, Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci, Deva Partisi ve Saadet Partisi temsilcilerinin ve Bigalı Köyü sakinleri katıldı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir