• ESENYURT’TA YILIN İLK MECLİSİ YAPILDI

    Esenyurt Belediyesi 2018 yılı Ocak ayına ait olağan meclis toplantısının 1’nci birleşim 1’ci oturumu gerçekleştirdi.

  • Meclis Başkanvekilliğini Av. Emin Batmazoğlu’nun gerçekleştirdiği 2018 Yılı Ocak ayı ilk meclis toplantısında 8 gündem maddesi görüşüldü.

    “İlginin, insanlara karşı bilgiden daha önemli olduğunu düşünüyorum”

    Oturumda 2018 yılı Ocak ayı ilk meclis toplantısında konuşan ve ‘Merhaba Esenyurt’ diye sözlerine başlayan Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, “İlk yapacağımız icraat halk günlerimizi meclis üyelerimizle birlikte vatandaşlarımızın rahatça gelip, gidebileceği bölgeler belirleyerek gerçekleştirmektir. Sevgi, saygı çerçevesinde tamamen halka hizmet edecek ve 850 bin vatandaşımızı kendime kardeş yapmaya çalışacağım. Yapamazsam da ben 850 bin vatandaşıma kardeş olmaya çalışacağım. Çünkü ilginin, insanlara karşı bilgiden daha önemli olduğunu düşünüyorum. Biz vatandaşlarımızla sonuna kadar ilgileneceğiz. Sizleri saygıyla selamlıyorum iyi ki varsınız, iyi ki sizlerle yol yürüme şerefine sahip oldum. Benim burada olmamın mecliste olan Ali Murat Alatepe ile bir farkı olmayacak ve sadece başkanlık görevinin ağırlığını taşıyacağım” dedi.

    Başkan Ali Murat Alatepe’nin Belediye Başkanlığı görevine gelmesiyle birlikte ve meclis üyesi Hayrettin Babahan’ın meclis üyeliğinden başkan yardımcılığı görevine getirilmesi sonrasında AK Parti grubundaki boşalan koltuklara yeni meclis üyesi olarak Filiz Kütükçü ve Ahmet Mutlu isimleri oturdu.

    Bu değişikliklere göre meclis Denetim, İmar ve Sağlık komisyonları seçimi yapıldı. Kapalı zarf usulü yapılan Denetim Komisyonu seçiminde komisyon üyeleri; Togay Çoban, Akan Deli, Osman Korkusuz, Zekeriya Yılmaz ve Hüseyin Ergin oldu. AK Parti grubundan imar komisyonuna yeni meclis üyesi Ahmet Mutlu seçilirken Sağlık komisyonuna ise Filiz Kütükçü seçildi.

    6’ncı gündem maddesi olan Taşeron işçilerin kadroya geçmesi konulu gündem maddesi Bütçe ve Hukuk komisyonlarına havale edildi.

    Gündem maddelerinin görüşülmesi ardından CHP grubundan Taner Uluğ bütçe komisyonundan Atakan Çiftçi ise imar komisyonundan istifa ettiklerini açıkladılar. Buna göre Uluğ’un yerine Zeynep Akkaya seçilirken, Çiftçi’nin yerine ise Seyhan Kahraman seçildi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir