• Gazanfer Karakaş’tan, Bozkurt’a: Yönetemiyorsun Kemal bey

  • Esenyurt Belediye Meclisi’nin AK Parti Grup Başkanvekili Gazanfer Karakaş, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’u adeta topa tuttu. Esenyurt’ta hiç bir yatırım yapılmadığının altını çizen Karakaş başkanı ne zaman arasak tatilde dedi. Gündemi değerlendiren Karakaş: “Esenyurt’a bugün bakıyoruz yapılan hiç bir yatırım yok. Belediye başkanını hizmet konusunda eleştirdiğimiz zaman da kendisi hemen mağdur rölüne bürünüyor. Mayıs ayı meclisinde 2021 yılı kesin hesabı mecliste onaylanmış değil. Başkana başkana bunu sürekli sorduğumuz zamanda cevap alamıyoruz. Kemal bey meclisimizi feshettirme derdine düşmüş. Meclisi feshettirip yeniden seçime gidecek. Seçimde kendi çoğunluğunu sağlayıp Ak Parti’nin meclis çoğunluğunu ele geçirecek. Biz bunların hepsinin farkındayız” iddiasında bulundu.

    ESENYURT BELEDİYESİ İBB’NİN HİBE ASFALTINI ALAMADI

    Hibe asfalt yardımı için verdikleri teklifinde kabul edilmediğinin altını çizen Karakaş: “Geçen ay Büyükşehir Belediye Meclisi’nde İstanbul’un 39 ilçesinde 250 milyon lira değerinde bir asfalt hibe yardımı yapılacaktı. Onunla ilgili olarak kanun gereği hibe kabulu noktasında kendi meclislerinde karar alınması lazımdı. Biz bekledik ki gelecek gündem içerisinde bu olur baktık yok. Teklifi biz verdik. Belediye başkanlığına sunduk. Ama belediye başkanı bu kanuna aykırı, gündem bu değil dedi. Ne etti, etti teklifi kabul etmedi. Esenyurt’un temmuz ve ağustos ayında Esenyurt’un kullanabileceği asfalt hibe kararı meclisten geçirilmediği için eylül ayına kaldı. Asfaltın en rahat olacağı dönem yaz ayları. Son bahar ayları asfaltın soğuğu sevmediği dönem. O dönem yapılan asfalt bozulur. Nedenini bilmediğimiz bir takıntı yüzünden bizim teklifimi kabul etmedi. Esenyurt Belediyesi’nin 11 milyonluk hibe asfaltını alamadı” diye konuştu.

    BÜTÇENİN YÜZDE 70’İ DURUYOR

    Esenyurt’ta daha bütçenin yüzde 70’nin durduğunu belirten Esenyurt Belediye Meclisi’nin AK Parti Grup Başkanvekili Gazanfer Karakaş: “Mecliste ek bütçe talebinde bulunuyorlar. Daha bütçenin yüzde 70’i duruyor. Yüzde 65 ek bütçe istiyorlar. Bakıyorsunuz Esenyurt’ta hizmet yok. Peki soruyoruz okul temeli mi attınız? Yok. Camii temeli mi attınız? Yok. Park mı yaptınız? Büyükşehir parkı mı yaptınız? Yok. Yollar mı asfaltlandı? Yok. Parklar mı yenilendi? Yok. Peki ne yaptınız? Hiçbir şey yok. Peki paralar nerede? Ona da cevap yok. Peki ek ödeneği ne için istiyorsunuz? Ona da doğru dürüst bir cevap veremiyorlar. Sürekli “yapacağız, edeceğiz” modunda gezip duruyorlar. Kem küm. Başka bir şey yok. Personel maaşı ile ilgili eğer ek bütçe talebinde bulunulsa tabiki onay vereceğiz. Biz Ak Parti ve MHP grubu olarak buna hazırız” diye konuştu.

    ALGI VAR AMA HİZMET YOK

    Esenyurt’ta her yerde afişlerle algı yapıldığını belirten Karakaş: “Üç yıldan beridir, Esenyurt Belediyesi hizmetin olmadığı icraatin olmadığı ama bol bol algı yönetiminin yapıldığı, yanlış bilgilendirmelerin yapıldığı bir sürecin içinde. Ve maalesef hemen meclis sonrasında başlamak üzere Kemal bey ve yönetimi bu meclisteki durum üzerinden algı yönetimi yapmaya başladı ve yanlış bilgilendirmelere başladı. “Efendim biz sizi halka şikayet edeceğiz” diyorlar. Niye “önümüzü kapatıyorsunuz” diyorlar. Yahu önünüz açık, verdiğiniz bütçe ortada sizin hiçbir şey yapmadığınız ortada. Bu halk neyin ne olmadığını görüyor. Dolayısıyla biz halkımızın sağ duyusuna ve ferasetine inanıyoruz ve bize vermiş olduğu meclis çoğunluğu yetkisiyle onların adına şu an belediye başkanı ve yönetimini denetlemeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir