• Genç sinemacılar soluğu akademide aldı

  • Esenler Sinema Akademisi bu yıl 5’nci kez ders zilini çaldı. Bugüne dek yüzlerce gence sinema eğitiminin verildiği akademi, bu yıl da adından söz ettirecek. Sinema sektörüne özgün ve kreatif becerilere sahip yetenekler kazandırmak amacıyla hayata geçirilen akademide dersler, Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşiyor. Senaryo, yönetmenlik ve kurgu dalında eğitimlerin verildiği akademide temel derslerin yanında workshoplar ve seminerler de yapılacak. Akademide yönetmenlik dersi Ahmet Toklu, kurgu teknikleri dersi Özgür Kılıç ve senaryo yazarlığı dersi ise Hilal Çelenk tarafından veriliyor.

    MEZUNLARIMIZ SEKTÖRE ADIM ATTILAR

    Akademide kurgu teknikleri dersini veren Özgür Kılıç, “5 yıllık serüvende birçok sinema meraklısı arkadaş ile kurs tecrübemiz oldu. 5 farklı dönemde farklı kişilikte ve yaş aralığıyla bir araya gelme fırsat bulduğumuz akademide karşılıklı olarak sinema adına herkes birbirinin bilgi ve deneyiminden faydalandı. Teknik olarak sinemada kurgunun nasıl yapıldığı bilgisine erişen kursiyerlerimiz bununla birlikte senaryo ve yönetmenlik eğitimi de aldılar. Sinemaya dair birçok bilgi paylaşımını gerçekleştirilen akademide aynı zamanda tecrübe sahibi de oldular. Belediyenin imkanlarını sonuna kadar kullanma özgürlüğünü fırsat bilenler, çektikleri kısa filmler ile kurslarını başarı ile tamamladırlar. Bazı öğrencilerimiz sinemaya olan ilgilerini daha da arttırıp başarılarının üstüne ekleyerek olumlu sonuçlar ettiler ve sektörde iş imkânı buldular. Kimileri dizi setlerinde görev alırken kimileri de kendi filmlerinin altyapısını oluşturup çeşitli makamlardan proje destek ödülleri aldı.

    Akademiden eğitim alıp gerek hobilerini gerek sinemaya duyulan heyecanlarını geliştiren arkadaşlarımızın sonraki süreçlerde başarılı adımlar attığını görmek bizleri gururlandırıyor.

    Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da yeni arkadaşlarımızın gözlerindeki heyecana ortak olma düşüncesi bizleri bu süreçte daha güçlü kılıyor. Genç arkadaşlarımıza ücretsiz olarak sunulan bu imkânın bir parçası olduğum için çok mutlu ve gururluyum” diye konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir