• İşte İstanbul’a ilk karın düşeceği tarih

  • Meteoroloji’nin art arda yaptığı uyarılar sonrası Balkanlar üzerinden beklenen Sibirya soğukları yurda giriş yaptı. Kırklareli’ne sezonun ilk kar taneleri düşerken, megakent İstanbul’da da hissedilen sıcaklık 3 derecelere kadar düştü. Yaşanan bu gelişmelerin ardından vatandaşlar İstanbul’a ilk karın ne zaman düşeceğini merak ederken yanıt Meteoroloji Uzmanı Adil Tek’ten geldi. Tek, kar yağışı için Aralık ayı sonunu işaret etti.

    Aralık ayıyla birlikte Türkiye genelinde sıcaklıklar düşmeye başlarken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı uyarılar sonrası Balkanlar üzerinden beklenen soğuk hava dalgası yurda giriş yaptı.

    KIRKLARELİ’NE SEZONUN İLK KAR TANELERİ DÜŞTÜ

    İstanbul’da günlerdir devam sıcak hava bugün yerini dondurucu bir soğuğa bırakırken, hissedilir sıcaklık 3 dereceye kadar düştü. Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgasıyla birlikte Kırklareli’nin Demirköy ilçesine sezonun ilk kar taneleri düştü.

    Yaşanan bu gelişmelerin ardından vatandaşlar internete koşup ” İstanbul‘a ilk kar ne zaman düşecek?” sorusuna yanıt ararken, merak edilen soruyu Meteoroloji Uzmanı Adil Tek yanıtladı.

    Tek “Ayın 20’sine kadar İstanbul’da kar yağışı olasılığı yok. Daha çok kuru soğuk olacak. Uzun soluklu kar yağışı beklememek gerekiyor. Bunu kesin olarak söyleyebiliriz.  Ayın 20’sinden sonra kar görülecek” diye konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir