• GENÇLERE ACİL İŞ BULMALIYIZ

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, bölgede iş arayan yurttaşlarla bölge işverenlerini İşçi – İşveren Fuarı’nda buluşturuyor. Başkan Dr. Akgün, “Ülkenin ve bölgenin en önemli sorunu işsizliktir. Özellikle gençlerin işsizliğine öncelikle çare bulunmalı. Bizim en önemli hedefimiz işsiz arkadaşlarımıza iş imkânı sağlamaktır” dedi.

  • Büyükçekmece Belediyesi, bölgede faaliyet gösteren 50 şirketin ve bölgede faaliyet gösteren işveren örgütlerinin katılımıyla Çarşamba günü bir günlük İşçi – İşveren Fuarı düzenliyor. Yeni belediye binası avlusunda ilk kez düzenlenen bu fuarda işveren ve iş arayanlar doğrudan görüşme imkanı elde edecek.

    İşverenler ve iş arayanlarla buluşuyor!

    Büyükçekmece Belediyesi, kurduğu istihdam ofisi aracılığı ile bölgede iş arayan vasıflı ve vasıfsız yurttaşlara yine bölgede faaliyet gösteren işyerlerinde iş buluyor.  Belediye sayesinde iş bulan işsizler arasında girdiği şirkette üst düzey yöneticiliğe yükselmiş elemanlar da bulunuyor. Büyükçekmece Belediyesi, makine mühendisi, insan kaynakları uzmanı, elektrik teknisyeni, makine operatörleri, müşteri temsilcisi, bilgi işlem uzmanı, grafiker, saha operasyon elemanı, idari işler, mağaza sorumluları, muhasebe gibi çok çeşitli meslek dallarında elemanları işe yerleştirdi.  Bu fuarda iş arayanlar, şirketlerle doğrudan görüşme imkanı elde edecek ve işveren temsilcileri de aradığı elemanı bulmaya çalışacak.
    “İstihdam yaratmalıyız”

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, şunları söyledi.  “Ne yazık ki, işsizlik oranı ülkemizde oldukça fazladır. İşsizler ordusu her geçen gün büyüyor.  Özellikle iyi eğitimli genç işsizliği korkutucu boyuttadır. Gençlerimizin en az %21’i resmi rakamlara göre işsiz. Artık gayri resmi durumu siz düşünün. Vasıflı veya vasıfsız her gün yüzlerce kişi iş bulmak için istihdam masamıza başvuruyor. Elimizden geldiği kadar yönlendirmeler yapıyoruz. Ama bu yetmiyor. İşsizlik oranını en aza indirmek için yeni istihdam alanları yaratılmalıdır. Büyükçekmece belediyesi olarak işsiz vatandaşlarımızı işverenlerle bir araya getirerek her iki tarafın taleplerinin karşılanmasına aracılık yapıyoruz. İnşallah evine ekmek götüren yurttaşlarımızın sayısını artırırız. “

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir