• OTURAN BAŞKAN KAYBEDER

    Alışılmış belediye başkanı portresi dışına çıkan, “daha doğru hizmet için makamı halkın ayağına taşımalıyız” anlayışını benimseyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, mesaisini sokaklarda geçiriyor.

  • Başkan Akgün, makamını sokaklara taşıyarak hem belediye ekiplerinin çalışmalarını yerinde denetliyor, hem de ilçe halkının sorun ve önerilerini dinleyerek çözüm üretiyor.

    Teknik ekibi ile birlikte sokaklarda

    Belediye binasında ki makamını mecbur kalmadıkça kullanmayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, bazen bir taksi durağını, bazen bir kıraathaneyi, bazen de bir sokağı kendi makamı olarak kullanıp vatandaşların sorunlarını dinliyor.
    “Daha doğru ve daha ivedi belediyecilik hizmeti için makamı halkın ayağına taşımalıyız” ilkesini benimseyen Başkan Akgün, bu anlayışının gereği olarak mesaisini devamlı sokaklarda geçiriyor. Günün ilk saatlerinde teknik ekibi ile birlikte ilçe genelinde yapılan hizmetleri denetleyen Başkan Akgün, yapılan hizmetleri yerinde görerek teknik ekibinden bilgi alıp, son uyarılarını yapıyor. Gecenin geç saatlerine kadar Büyükçekmece’nin tüm mahallelerini gezen Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, gittiği mahallelerde sık sık vatandaşlarla bir araya gelerek onların sorun ve önerilerini de dinleme fırsatı buluyor.

    Makamda oturan belediye başkanı kaybeder!

    Belediye başkanlarının sokağa inmesi gerektiğini söyleyen Başkan Dr. Hasan Akgün, “Makama sürekli oturan belediye başkanları kaybeder. Makamda çoğu zaman çay kahve sohbeti vardır. Makamın dışına çıktığınız zaman şehrinizin genel durumunu görme ve test etme imkanınız olur. Kahvehanede yapılan sohbet makamda yapılan sohbete benzemez. Her ne olursa olsun bizim Türk terbiyesinde makamda resmiyet vardır. Sokakta ise samimiyet ön plandadır. Bir sokakta gezerken “Ne haber Ayşe teyze” diye insanlara sarıldığım zaman vatandaş içindekini bana çok rahat dökebiliyor” diye konuştu.                            

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir