• Google’da Yükselmek İçin Backlink Almak İşe Yarar mı?

    Arama motorları her gün binlerce yeni site kaydediyor. Peki bu web sitenizi Google'da yükseltmek için backlink almak ne kadar doğru?

  • Google ve Yandex gibi arama motorlarında her gün binlerce içeriğin yayınlanıyor ve bir çok anahtar kelime için rekabet eden milyonlarca sitenin konumunu güncelliyor. Bu güncellemeler web sitelerinin kalite ve otoritesine bağlı olarak yapılmaktadır. Sitenizin otoritesini arttırmak için yapmanız gereken temel çalışmaların başında da şüphesiz otoriter sitelerden backlink almak olacaktır.

    Backlink Nedir? Ne İşe Yarar?

    Backlinkler SEO uzmanları ve yazılım hizmetleri ile uğraşan kişiler tarafından oldukça bilinen ve ilgilenilen bir alandır. En çok bilinen otoriter ve kalıcı web sitelerinden sitenize bağlantılar almak sizinde sitenizin değerini arttıracaktır ve istediğiniz ilgi alanınız olan anahtar kelimelerde yükselmenizi sağlayacaktır. Backlink almak tabiri herkesin anlayacağı şekilde sitenize bağlantı almaktır. Örneğin facebook sayfanızda sitenizin adresini yazmak, bir blogda sitenizden bahsedilerek tıklanabilir bağlantı verilmesi veya dijital dünyada firmanız adına yapılan bir haberde sitenize bağlantı verilmesi olabilir. Backlink aldığınız web sitesi ne kadar otoriterse sitenize sıralamalarda etki etme olasılığı o kadar yüksektir.

    Tabiki backlink satın almak sadece tek başına yeterli değildir, arama motorlarında üst sıralarada yer almak için sitenizin güncelliği, optimizasyonu ve bilinirliği de o kadar önemlidir. Ziyaretçilerinizin sitenize girdikten sonra aradıkları bilgiye ulaşmaları ve olabildiğince uzun süre kalmaları çok önemlidir.

    Ücretsiz Backlink mi Yoksa Ücretli Backlink mi Daha Etkili?

    Backlinkler herhangi bir site veya dünyanın en bilindik platformlarından alınabilir. Fakat otoriter ücretsiz backlink kaynakları da limitli diyebiliriz. Sosyal medya hesaplarınızdan alacağınız backlinkler siteniz için temel bağlantılardır. Ek olarak siteniz için yararlı olacağını düşündüğümüz profil oluşturarak bağlantı alabileceğiniz ücretisiz backlink kaynakları ve sitelerine buradan ulaşabilirsiniz. Aşağıda nasıl kolay şekilde ücretsiz backlink alabileceğinizi de anlatan bir video bırakıyoruz.

    Tabiki bu sitelerin bir limiti bulunmaktadır. Sitenize sürekli ve düzenli bağlantı almanız gerektiğini düşünürsek bir süre sonra mecburen ücretli backlink satın almak zorunda kalacaksınız.

    Ülkemizde ve Dünya genelince ücretli backlink satın alabileceğiniz en popüler plaformlardan bir kaçını sizin için listeliyoruz.

    Freelancer : Dünya genelince hizmetlerin ve içeriklerin yayınlandığı satışın yapıldığı freelancer sitesinden kendinize uygun backlinkler bulabilirsiniz.

    Backlink.com.tr : Site sahiplerinin üye olarak sitesinde tanıtım yazısı yayınlayarak backlink satışı yaptığı bilinen bir platformdur.

    BacklinkV : Ücretsiz ve ücretli backlink kaynaklarının yayınlandığı aynı zamanda sitenizin sıfırdan zirveye nasıl backlink inşaası yapılması gerektiğini detaylı anlatan platformdur. Ücretsiz otoriter siteleri bulabilir veya indirimli kampanyalı backlink satın almak için kullanabilirsiniz. Her hafta bir ürün 1TL kampanyası ile takip edildiğinde bedava fiyatlara backlink alabilirsiniz.

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir