• Görme engelli vatandaşlara “akıllı baston” hediye edildi

  • Büyükçekmece Belediyesi, Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknolojisi ve Eğitim Merkezi (GETEM) ve Büyükçekmece Çevre Kültür ve Turizm Derneği tarafından görme engelliler için hayata geçirilen okuma “Sesli Kitap Projesi”nden yararlanan 8 görme engelli vatandaşa akıllı bastonları teslim edildi.

    ‘’Çok akılcı bir proje’’

    Görme engelli vatandaşların hayatını kolaylaştıran We Walk projesinin desteklenmesi gerektiğini belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün şöyle konuştu: ‘’We Walk ekibini kutluyorum. Küçük bir çekirdek kadro ile yola çıkıp sonrasında projeye sahip çıkan Zorlu grubu ve diğer ortaklarınızla akıllı baston üretmiş olmanız çok akılcı, çok insani ve takdire şayan bir proje. Emeği geçen her bir vatandaşımızı görme engellilerimiz adına ve insanlık adına kutluyorum. 2022 yılında ve tüm zamanlar içerisinde aklımda en çok kalacak olan proje görme engelli vatandaşlarımızın hayatına renk katacak akıllı bastonlardır. İnternet üzerinden çalışan ve bu sistem 1 milyon 600 bin görme engelli vatandaşımızın hayatlarını çok kolaylaştıracaktır. Belediyeler ve STK’lar bu projeye sahip çıkmalı. Durumu uygun olmayan görme engelli vatandaşlarımıza bu bastondan hediye etmeleri için destek vermelerini çok önemsiyorum. Çok önemli buluyorum.’’

    ‘’Toplumsal Hayata Eşit Katılım’’

    ’’Toplumsal hayata eşit katılım’’ amacını taşıyan We Walk projesi ile görme engellilerin günlük yaşamı kolaylaşıyor. We Walk’ta bulunan ultrasonik sensör baş ve göğüs hizasındaki ağaç, direk, tabela gibi engelleri algılayıp kişiyi titreşim ile uyarıyor. Güncel kafe, mağazalar, hangi toplu taşıma aracının ne zaman geleceği, konum, araçtan ne zaman inilmesi gerektiği gibi bilgiler doğrudan We Walk üzerinden öğrenilebiliyor. Akıllı beyaz baston görme engellilerin daha bağımsız ve güvenli bir biçimde hareket etmelerini sağlıyor.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir