• GÜVERCİNLER DAMGA VURDU

    Çatalca Belediyesi 18. Erguvan Festivali kapsamında düzenlenen 3. Öntepe Güvercin Yarışması’na posta güvercinleri damga vurdu

  • Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Posta Güvercini Yetiştiricileri Derneği aracılığıyla Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e Anadolu Arena Posta Güvercini Yarış Kolonboduru sahibi Nedim Güçlü ’ye ait posta güvercini vasıtası ile mesaj yolladı. Posta güvercininin ayağına takılan bileziğe yerleştirilen kâğıda Sayın Başkan Cem Kara ‘‘ Sayın Başkanım Yılmaz Büyükerşen, sizinleyiz, yanınızdayız. Çatalca halkının sevgi ve saygılarını sunuyorum. ’’ ifadelerini bizzat kendi el yazısı ile kâğıda döktü.

    Mesajın zarar görmemesi için kaplanan bilezikle Çatalca’dan yola çıkan posta güvercini, üç buçuk saatlik uçuş sonucu Eskişehir’e ulaştı. Eskişehir Posta Güvercini Yetiştiricileri Derneği yetkilileri ve Anadolu Arena Posta Güvercini Yarış Kolonboduru sahibi Nedim Güçlü ’ye ait posta güvercini ile birlikte Sayın Başkan Yılmaz Büyükerşen’in makamında Sayın Başkan Cem Kara’nın bizzat kaleme aldığı mesajı okudu. Mesaja çok duygulanan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’yı telefon ile arayarak teşekkürlerini iletti ve en kısa zamanda kendisinin de mesajını posta güvercini ile göndereceğini söyledi.

    İletişim teknolojisinin akıl almaz bir hızla geliştiği bir dünyada, geçmişin en önemli haberleşme şekli olan ‘posta güvercini ile haberleşme’ hususuyla ilgili yaşanan bu olay, tarihte çok önemli bir yeri olan Çatalca’dan güzide ilimiz Eskişehir’e; ‘Geçmişi günümüzle bütünleştiriyoruz.’ mesajı verilmiş oldu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir