• HAYAT GLUTENSİZDE GÜZEL

    Esenyurt Belediyesi Sağlık işleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Hayat Glutensizde Güzel” adlı program gerçekleştirildi.

  • Esenyurt Belediyesi Nikâh Sarayında gerçekleştirilen programa Esenyurt Belediyesi Başkan Yardımcısı Yasemin Sarıca Aytan, Doç. Dr. Zülfikar Polat, Uzm. Diyetisyen Semiha Çakmak, Vahdet Yanık, Glutensiz Beslenme ve Gıda Kontrol Derneği Başkanı Mehmet Tanrıseven, Çölyak Dernek Başkanı Cemalettin Kaymakçı, Çölyak hastaları ve yakınları katılım sağladı.

    “SAĞLIKLI YAŞAMAK ADINA ATILMASI GEREKEN BİR ADIMI ATIYORSUNUZ”

    Programda açılış konuşmasını yapan Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Yasemin Sarıcaa Aytan; ”İnsanın yaşam kalitesini düzenleyen, daha sağlıklı yaşamak adına atılması gereken bir adımı atıyorsunuz yaşam kalitesi insanın sağlığını, çalışmasını, duruşunu hayatta ki her anını düzenliyor. Bildiğim kadarıyla İstanbul Avrupa yakasında Çölyak ile alakalı bir çalışma yok ilk defa burada Esenyurt ‘ta başlayacak bir çalışma ve bu sebepten dolayı da çok mutluyum” dedi.

    “İNSANLAR ÇÖLYAK NEDİR TANISINLAR”

    Programda Yasemin Sarıca Aytan ardından konuşma yapan Doç. Dr. Zülfikar Polat şöyle dedi;  “Çölyak önemli bir toplum sağlığı sorunu, toplumda yaklaşık %1,5 insan da görülüyor. Ancak yeterince tanınırlığı yok. Bu nedenle bu tarz derneksel faaliyetlerin ve toplantıların sık sık yapılması lazım ki insanlar Çölyak hastalığı nedir? Bunu tanısınlar, buna göre de önlemleri alsınlar. Türkiye de 2000’nde 1 insanda tanınırken aslında 100 insanda 1’inde var buda çeşitli sağlık sorunlarına neden oluyor o yüzden bu hastalığın tanınırlığı önemli” dedi.

    Programda konuşma yapan Uzm. Diyetisyen Semiha Çakmak ; “ Çölyak beslenme olarak gerçekten çok dikkat edilmesi gereken bir hastalık, yulaf, arpa ve bunlarla kontemile olan hiçbir şeyin tüketilmemesi gerekiyor. Ve onlar için özel üretilmiş paketli, glutensiz besinler tercih edilmelidir” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir