• HER YAŞ İÇİN ONLARCA KURS

    Beylikdüzü’ndeki vatandaşlar her mevsimde farklı aktivitelerle yoğun olarak buluşuyor. Spordan hızlı okumaya, gitardan örgüye onlarca branş, Beylikdüzü Belediyesi’nin kültür-sanat kursları kapsamında farklı yaş gruplarına veriliyor. 61 branşta 3 bin 800 kursiyer, her yıl olduğu gibi bu yıl da uzman hocaların verdiği kurslardan yararlanıyor. 

  • Beylikdüzü Belediyesi kültür ve sanat kursları, bu yıl da dopdolu içeriğiyle derslere başladı. 3 bin 800 kursiyerin kayıt olduğu, 61 farklı branşta birçok yaş grubu eğitimlerini uzman hocalardan alıyor. En az 7 yaş, en fazla 21 yaş ve üzeri için verilen kurslarda her yaş grubuna uygun, birçok seçenek mevcut. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün bünyesinde gerçekleşen kurslar, 6 farklı merkezde veriliyor.

    Her Yaş Grubu için Onlarca Kurs Beylikdüzü’nde 

    Bu yıl ilk kez açılan Amigurumi (örgü bebek), Rusça, İngilizce ud, kanun, temel bilgisayar, düğün oyunları, senaryo yazarlığı,  el nakışı kurslarına ve örgü atölyesine 21 yaş ve üzeri yetişkinler yoğun katılımla başladı. Halk oyunları, diksiyon, fotoğrafçılık, Arapça, thm koro, tsm koro, temel fotoğrafçılık, ney, temel resim, ebru, ritim perküsyon, kaligrafi, takı tasarımı, yağlı boya resim, hat, ahşap rölyef, ahşap dağlama (gravür) eğitimleri gerçekleşiyor. Gençlere yönelik kodlama ve yazılım kursu da bu yıl ilk kez açıldı. 15 ve 20 yaş grubu gençler ise modern dans, bağlama, gitar, piyano kurslarında müziğin ve dansın tadını çıkarıyor, yaratıcı yazarlık atölyesi, medya okur-yazarlığı eğitimleri de veriliyor.

    Çocuklar için yaz okuluyla başlayan ve yoğun ilgi gören hızlı okuma, zihin haritaları, el becerileri, lego ve robotlama kursları 7-14 yaş grubuna veriliyor. Müzik akademisi bünyesinde  keman, piyano, gitar,perküsyon eğitimi verilerek belediye konservatuarı için ilk adım atılıyor. Her yıl olduğu gibi drama, İngilizce ve kukla, bale, halk oyunları, bağlama kursları yeteneklerin ortaya çıkması için basamak oluyor.

    Usta sanatçı Yılmaz Gruda yönetmenliğinde Beylikdüzü Belediye Tiyatro Okulu her seviyede öğrenciye eğitim veriyor.

    Beylicium Avm içerisinde, Kavaklı Kurs Merkezi, Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi, Özgecan Aslan Kültür Merkezi ve Semerkand AVM içerisinde Barış Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezi’nde verilen kurslar yıl boyunca devam edecek.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir