• HIFZI TOPUZ’A BASIN ONUR ÖDÜLÜ

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 18. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında verilmesi planlanan Basın Onur Ödülü’nü Gazeteci-Yazar Hıfzı Topuz'a takdim etti.

  • 18. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali çerçevesinde düzenlenen ödül törenine il dışında olduğu için katılamayan gazeteci – yazar Hıfzı Topuz’a ödülünü takdim eden Başkan Akgün; “Türkiye’nin parlak bir geçmişe sahip önemli gazetecilerinden ve en değerli yazarlarından biri olan size bu ödülü vermek bizim içinde onudur” ifadesini kullandı.

    Topuz: Heyecan verici

    Gazeteci – yazar Hıfzı Topuz’un 400 parçadan oluşan dünyada eşine ender rastlanan maske ve heykellerin yer aldığı ‘Kara Afrika Müzesi’nin Büyükçekmece’de kurulması çalışmaları hız kazandı. Bu kapsamda Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ile bir araya gelen Topuz, Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali Komitesi’nin yılın Basın Onur Ödülü’ne kendisini layık görmesinin mutluluk verici olduğunu belirterek; “Yaşamım boyunca pek çok ödül aldım. Ancak, defalarca dünyanın en iyi kültür ve sanat festivali seçilen Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında tarafıma verilen bu ödül oldukça anlamlı diye konuştu.

    “Değerlerimiz hayattayken sahip çıkıyoruz”

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Türkiye’nin parlak bir geçmişe sahip önemli gazetecilerinden ve en değerli yazarlarından biri olan size bu ödülü vermek bizim içinde onudur. Biz değerlerimize hayattayken sahip çıkıp, onlara karşı olan vefa borcumuzu yerine getirmek adına üzerimize düşeni yapıyoruz. Hıfzı Topuz gibi ülkemizin çok önemli bir değerinin adına yaptırdığımız parkta hocamızın ismini ölümsüzleştirdik. Önümüzdeki günlerde Hıfzı Topuz hocamızın, Afrika’nın çeşitli bölgelerinden topladığı 400 parçadan oluşan Kara Afrika Müzesi’nin temel atma törenini de yine Büyükçekmece’de birlikte gerçekleştireceğiz” dedi.

    Ödül takdim törenine Büyükçekmece Belediye Başkan Danışmanı tarihçi – yazar Sadice Bolcan’da katıldı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir