• İbrahim Murat Gündüz’ün Yakın Dostu İyi Parti İzmir Milletvekili Adayı Keskin Meclise Giremedi

    İyi Parti’nin İzmir 1. Bölge 3. Sıra milletvekili adayı olan deneyimli siyasetçi Öztürk Keskin, 14 Mayıs seçimlerinde İyi Parti’nin İzmir 1. Bölgeden sadece iki milletvekili çıkartabillmesi sebebi ile malesef meclise giremedi.

  • 14 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı ve TBMM meclis üyelerinin seçimleri sona erdi. Bu seçimde Cumhurbaşkanlığı için seçim ikinci tura kaldı. Ancak kesin olmamakla birlikte illerin milletvekilleri isimleri de belli oldu.

    Buna göre siyasi partiler illerde aldıkları oy oranları sayısı kadar milletvekili çıkartabildiler ve böylelikle TBMM’de partilerin dağılımı netleşti.

    14 Mayıs seçimlerinin ardından kesin olmamakla birlikte parlamento dağılımı ve milletvekili seçilen isimlerde belli oldu.

    Seçimden sonra bazı milletvekili adayları mecliste yerini alırken bazıları ise meclise giremediler.

    Meclise giremeyen milletvekili adayları arasında kamuoyunun yakından takip ettiği Adana’lı girişimci İbrahim Murat Gündüz’ün de yakın dostu olarak tanıdığımız Öztürk Keskin’de yer alıyor.

    İyi Parti İzmir Birinci Bölge listesinden 3. Sırada milletvekili adayı olan Keskin, malesef İzmir’de kazanamadı. Keskin’in İyi Partiden milletvekili olarak meclise gidememesinin en önemli sebebi ise İyi Partinin İzmir Birinci bölgeden sadece 2 milletvekili adayı çıkartabilmiş olması. Bu sebeple Öztürk Keskin, meclise gidecek adaylar listesinde yer alamadı.

    İbrahim Murat Gündüz, hayırseverliği ile tanınan iş adamı ve siyasetçi kimliğine sahip Öztürk Keskin’in İzmir’den milletvekili seçilememiş olmasını İzmir adına oldukça üzücü bir durum olarak değerlendirdi.

    https://merkezsiyaset.com/ozturk-keskine-destek-ibrahim-murat-gunduz-ve-izmirin-taninmis-ismi-nazim-ersungur-h100287.html

    https://merkezsiyaset.com/adanadan-ozturk-keskine-tam-destek-h93869.html

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir