• ICYF, Teknopark İstanbul’la işbirliği anlaşması imzaladı

    İslam İşbirliği Teşkilatı’nın (İİT) gençlik kuruluşu olan ve56 İİT üyesi ülkeyi bünyesinde barındıran İslam İşbirliği Gençlik Forumu (ICYF), Teknopark İstanbul’la bir işbirliği anlaşması imzaladı. Bu anlaşma ile 56 İslam ülkesinde yarışmalarla seçilecek çekirdek girişimlerin Türkiye’de kuluçkaya alınarak, Türkiye girişimcilik ekosistemine dahil edilmesi planlanıyor.

  • Dünyadaki 56 İslam ülkesindeki Müslüman gençleri temsil eden ICYF,bu ülkelerde gençlik faaliyetleri, gençliğin çıkarlarının savunulması, sürdürülebilir kalkınmanın desteklenmesi, eğitimin ve gençlerin ahlaki değerlerinin teşvik edilmesinin yanı sıra kültürlerarası ve medeniyetler arası diyaloğun gelişmesine katkı sağlamak gibi çalışmaların koordinasyonu için çalışan bir sivil toplum örgütü. İslam ülkelerindeki girişimci gençleri desteklemek amacıyla çeşitli yarışmalar ve zirveler düzenleyen kurum, Türkiye’nin en büyük kuluçka merkezlerinden birine sahip olan Teknopark İstanbul’la bir işbirliği anlaşmasına imza attı.

    Bu anlaşma kapsamında 56 İslam ülkesindeki girişimcilerin kuluçka merkezinin deneyim ve tecrübelerinden yararlanması sağlanacak. Çeşitli projelerle bir seçim sürecinden geçirilmesi planlanan girişimciler arasında başarılı olanlar Teknopark İstanbul’un kuluçka merkezine alınacak. Burada farklı eğitimlerden geçirilecek girişimcilerin uluslararası piyasada da görünür olması sağlanacak. Hedef ise Türkiye’de girişimcilik ekosisteminin büyütülüp çeşitlendirilmesinin yanı sıra Türkiye’ye yabancı yatırımcıları da çekmek.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir