• İETT ULAŞIM AKADEMİSİ KURUYOR

    İBB kuruluşu UGETAM ile İETT arasında yapılan anlaşma uyarınca, başta İETT çalışanları olmak üzere tüm şoförlerin eğitimi ve sertifikalandırılması sağlanacak. Kurulacak akademide, zamanla ülke genelindeki tüm ulaşım profesyonellerine eğitim verilecek

  • Toplu ulaşım alanında hizmet veren şoförlere teorik ve pratik eğitimler vermek, ölçme, değerlendirme ve sertifikasyon programları uygulamak amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesinin bağlı kuruluşları İETT ve UGETAM, Ulaşım Akademisi kurulması için çalışmalara başladı.

    Toplu ulaşımda sürdürülebilirliği temel amaçlarından biri haline getiren İETT ile UGETAM arasında ‘‘ULAŞIM AKADEMİSİ’’ kurulması yönünde ön anlaşmaya varılarak protokol imzalanma kararı alındı.

    Arnavutköy ilçesinde kurulacak olan akademide, toplu taşıma sertifikası eğitimleri, pist eğitimleri, simülatörlü sürüş eğitimleri, uzaktan eğitim, mobil öğrenme eğitimleri, ruh sağlığı merkezi terapi uygulamaları, toplum yararına hizmet eğitimleri verilecek. Tesiste yılda yaklaşık 30 bin sürücü eğitimlerini tamamlayıp sertifikalarını alacak.

    Ulaşım Akademisi’nde verilecek eğitimlerle, trafikte daha bilinçli sürücüler yetiştirmek, toplu ulaşım kültürü geliştirmek, kaza sayısını daha da azaltmak ve yakıt tasarrufu sağlamak hedefleniyor. Akademi’nin sürücüleri eğitip sertifikalandırmak dışında, ulaşım teknolojileri geliştirmek, trafik sıkışıklığını azaltmak için yeni ulaşım politikaları oluşturmak ve bu sayede daha az emisyon salımı, daha az hava kirliliği gibi hedefleri de bulunuyor.

    İlk etapta İETT, Otobüs AŞve Özel Halk Otobüsü sürücülerine eğitim verilecek. İkinci etapta, minibüs ve taksi sürücüleri, şehir içi yük ve hafriyat taşıyan araçların sürücüleri, yeni başlayan aday sürücüler, arazi araç sürücüleri ve motosiklet sürücülerine sertifika programları düzenlemek hedefleniyor. En son aşamada ise İstanbul dışı toplu taşıma sürücüleri, şehirlerarası ve uluslararası yolcu taşıyan sürücülere hizmet verilmesi planlanıyor.

    UGETAM NEDİR?

    1996 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan İstanbul Uygulamalı Gaz Ve Enerji Teknolojileri Araştırma Mühendislik Sanayi Ticaret A.Ş,(UGETAM) eğitim, belgelendirme, test ve denetim hizmetleri alanında faaliyetlerini sürdürüyor. UGETAM, Türk Akreditasyon Kurumu’ndan (TÜRKAK) aldığı sertifika ile Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) yetkisine sahiptir.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir