• İmamoğlu 16 milyon İstanbullu adına imzayı attı

    İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “C40 Belediye Başkanları Zirvesi” kapsamında, Milano Belediye Başkanı Giuseppe Sala ile “Hareketlilik, Göç ve Belediye Kuruluşları Üzzerine İş Birliği”ni kapsayan “İyi Niyet Protokolü”nü imzaladı.

  • İmamoğlu, imza öncesinde yaptığı konuşmada, “Gerçekten dünya artık bütünleşti. Benim şehrimdeki bütün çocukların, dünyanın her olayından haberi var. Aynı zamanda gençlerin. Biz, İstanbul’da 16 milyon insan için çalışırken, aynı zamanda dünya için çalıştığımızın farkında olan bir yönetimiz. Bence dünyanın geleceği için en sorumlu yönetimlerin, yerel yönetimler olduğunu hem ülkemde hem de her gittiğim yerde dile getiriyorum” dedi.

    İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Danimarka’nın Kopenhag’da düzenlenen “C40 Belediye Başkanları Zirvesi” kapsamında, C40 Avrupa Bölgesi Başkan Yardımcısı ve Milano Belediye Başkanı Giuseppe Sala ve C40 İcra Müdürü Mark Watts ile görüştü. Görüşmenin ardından, İmamoğlu ile Sala, Milano ve Istanbul arasında “Hareketlilik, Göç ve Belediye Kuruluşları Üzzerine İş Birliği”ni kapsayan “İyi Niyet Protokolü”nü imzaladı.
    İmamoğlu, imza öncesi yaptığı konuşmada, “Dünyanın gerçek sorunlarını burada konuşuyoruz. Bu, bizim için çok önemli. Ama ne yazık ki içerde de konuştuğumuz gibi, sanal konular üzerine yoğunlaşıp, dünyayı hem meşgul ediyoruz hem de büyük zararlara uğratıyoruz. Bütün bu anlayış üzerinden bizim de İstanbul’da en çok önceleyeceğimiz konu, gerçekten iklimin yarattığı travmalar, yeşil enerji, dönüşebilir kavramlar yani bir şehrin içerisindeki bütün doğal sistemden faydalanarak, güzel bir atmosfer yaratma düşüncesindeyiz. Bu konuda İstanbulluların çok net hazır olduğunu bilmenizi istiyorum. Bu gerçekler üzerinden bize dünyanın bir emaneti olduğunu hiç unutmadan İstanbul’u korumanın ve dünyaya bu anlamda mesaj verici net yatırımlar yapmanın en doğru yol olduğunun farkındalar. Zaten biz de onları temsil ediyoruz” dedi.

    “MEGA PROJELER KONUŞULURKEN BİZ, ÇOCUK VE ÇEVRE DEDİK”

    Tümüyle bu gerçekler üzerinden hizmet gerçekleştireceklerini vurgulayan İmamoğlu, “Çok kararlı olduğumuzu, zaten zaman içinde göreceksiniz. Bu kararlılığımızı pekiştirecek ve bizi bütünleştirecek bir yol haritasına ihtiyacımız var. Onun için buradayız. Örneğin; İstanbul’da mega projeler, büyük yapılar, büyük yollar konuşulurken, bu seçimde işin enerji, çocuklar, eğitim ve çevre tarafları konuşuldu. Bunu biz dile getirdik ve tümüyle toplumun aldığı bütün sesler bunlar oldu. Şu anda da politikalarımız ve stratejik planımızı bunun üzerine kuruyoruz. Şu an 5 yıllık yakın plan stratejimizi çalışıyoruz. Aynı zamanda 2050 vizyonunu çalışmaya başladık. Tümüyle bu çalışmalarımızı bütün İstanbullularla birlikte yönetiyoruz. Bu katılımlarla beraber ana yolumuzu çizeceğiz; ama temel prensiplerimizi sıralamak isterim ki, adil, yeşil ve yaratıcı olan bir İstanbul hedefliyoruz” diye konuştu. İklim değişimi ve global ısınmayla ilgili bütün süreçlerde ortak mücadeleye hazır olduklarını ifade eden İmamoğlu, şunları söyledi:

    “16 MİLYON İNSAN ADINA BU İMZAYI ATIYORUM”

    “Bu konuyla ilgili tüm metinlere burada imza atmaya hazır olduğumuzu arkadaşlarıma ilettim. Bugün bunları imzalayıp, sizinle bu iyi niyet sözleşmemizi tümüyle toparlamak ve önümüze daha güçlü bakmak istiyorum. Çünkü tümüyle önümüze koyduğumuz kontratı aslında kabul eden, toplumla paylaştığımız o stratejik plan çalışmalarındaki 16 milyon insanın sesidir. Rahatlıkla, 16 milyon adına bu imzayı atıyorum. Onu da bilmenizi isterim. Bu imzadan sonra da tabii ki sizden ve buradaki topluluktan, her türlü deneyimden faydalanmayla ilgili rasyonel çözümler ve yol haritaları belirlemek ve bu doğrultuda sıkı bir iş birliğini tanımlamak isterim. Elbette ki C40’ın kararlı, kalıcı, ısrarlı ve kesinlikle iyi savunucu şehirlerinden biri olmak adına da sizlerin gerekli ilgiyi göstereceğinden şüphem yok. Son olarak şunu söyleyeyim: Gerçekten dünya artık bütünleşti. Benim şehrimdeki bütün çocukların, dünyanın her olayından haberi var. Aynı zamanda gençlerin. Biz, İstanbul’da 16 milyon insan için çalışırken, aynı zamanda dünya için çalıştığımızın farkında olan bir yönetimiz. Bence dünyanın geleceği için en sorumlu yönetimlerin, yerel yönetimler olduğunu hem ülkemde hem de her gittiğim yerde dile getiriyorum.”

    DANİMARKALI İŞ İNSANLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

    İmamoğlu, protokol imzasının ardından C40 Belediye Başkanları Zirvesi’nin yapıldığı otelden, Danimarka İstanbul Başkonsolosu Anette Galskjøt eşliğinde yürüyerek bir başka otele geçen İmamoğlu, burada Danimarka’nın önde gelen şirketlerinin yöneticileriyle buluştu. Karşılıklı soru-cevap şeklinde geçen toplantıda taraflar, iş birliği yapma konusunda birleşti. İmamoğlu, bu toplantının ardından yeniden C40 Belediye Başkanları Zirvesi’nin yapıldığı salona döndü ve aile fotoğrafındaki yerini aldı. Zirvede, İmamoğlu ile birlikte İBB Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Demir de yer aldı. Demir, İmamoğlu’na, diğer görüşmelerini yaptığı sırada vekalet etti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir