27 Temmuz 2024
  • İnternational SEO

  • Seo çalışması yapılarak arama motoru içerisinde daha popüler olma ve sitenin ziyaretçilerini arttırılması yapılırken web sayfasının farklı ülkelerde pazar alanı oluşturup oluşturmadığına dikkat edilir. Farklı ülkelerde pazar alanı oluşturarak site ziyaretini arttırmak ve pazar alanını genişletmek isteyen web sayfalarına İnternational Seo uygulaması yapılarak sitenin uluslararası düzeye uygun olup olduğuna dikkat edilir. Web sitenin farklı ülkelere, dillere uygun olarak çevrilmesini sağlayan uluslararası seo çalışmaları sayesinde sitenin içerisinde iyileştirmeler yapılır. Çevrilmek istenilen dil, coğrafi konum özellikleri, web sitesi içerisinde bulunan anahtar kelimeler, meta etiketler uluslararası seo düzeyine erişebilme hususunda dikkat edilen noktalardır. Web sitesi içerisinde yapılan iyileştirmeler sonucunda sitenin uluslararası pazarda görünürlüğünü ve adının duyulmasında fayda sağlar. 

    Şirketiniz İçin Uluslararası SEO Neden Önemlidir?

    İnternational seo işlemi yapılarak şirketlerin ve markaların uluslararası pazarlama alanında daha ön plana çıkmasını sağlayarak ziyaretçi ve müşteri potansiyelinin artırılması amacıyla uygulanır. İnternational seo işlemi yapılırken web sayfanın farklı dillere çevrilmesinde oluşabilecek anlatım bozukluklarının giderilmesi sağlanır. Yurtdışı ve yurtiçi pazarlama alanında web sayfanın daha bilindik olmasını sağladığı gibi her ülkenin diline uygun olarak yapılan çevirmeler sonucunda farklı ülkelerdeki müşterilerinin memnuniyetinin artırılması ve pazar alanlarının genişletilerek maddi açısından getiri sağlaması amacıyla önemli bir işlemdir. Seo stratejileri içerisinde yer alan uluslararası seo stratejileri belirlenirken web sitenin durumu ve içerik özelliklerine uluslararası pazar alanına bağlı olarak uygun olup olmadığı hususunda çalışmalar düzenlenir. Sektör içerisinde uluslararası rakip web sayfaların düzeyine getirilmesi sağlanırken dil açısından anlaşılabilir olması oldukça önemlidir. 

    Uluslararası SEO Nasıl Yapılır?

    Seo çalışma projeleri içerisinde yer alan uluslararası seo çalışması web sayfanın ulusal pazarlama alanında geniş bir yere sahip olması açısından oldukça önemlidir. Web sayfaların uluslararası düzeyde olmasını sağlamak amacıyla site içeriğinin ve içerik dilinin ülkelere ve coğrafi konumlara uygun olmasına dikkat edilmelidir. Farklı ülkelerdeki müşterilerin memnuniyetini arttırmak ve sitenin anlaşılabilir olması açısından farklı dillere uygun olarak anahtar kelimeler belirlenerek site içeriğine eklenir. Meta etiketleme işlemi yapıldığı gibi URL yerleştirmeleri yapılır. Uluslararası seo düzeyine ulaşabilmek amacıyla ülke kodlarına uygun olarak alan adları kullanılır. Subdomain yapılarak ülkelerin dillerine uygun olarak kodların alt alan içerisine yerleştirme işlemi yapılarak web sayfasının görünürlüğü ve ulusal alanda popülaritesinin artırılması hedeflenir. 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir