• iPhone kullananlar için büyük kolaylık

  • Teknoloji devi Apple firmasının akıllı cep telefonu olan ve kalite severlerin tercihi olan iPhone cep telefonlarında mesaj yazmayı çok kolaylaştıracak olan bir özellik kullanıcıların büyük ilgisini görüyor. Yanlış karakter veya cümle silmek istediğinizde ekranda o bölgeye tıkladığınızda imleç o alana gidiyor. Ama kelime arasındaki bir harf düzeltmek istediğinizde imlecin araya girmesi çok zor olduğu kadar kullanıcıları büyük oranda rahatsız ediyor.

    Bunu başlarda sorun olarak gören kullanıcılar bu özelliği öğrendikten sonra hayran kalıyor ve sürekli kullanıyor. Mesaj yazma ekranında  mesaj yazarken boşluk tuşuna basılı tuttuğunuzda bir süre sonra imleci ekranda sürüklemek suretiyle istediğiniz yere ve kelime arasına taşıyabileceğinizi göreceksiniz. Parmağınızı sürükleyerek hangi harfi değiştirmek istiyorsanız o alana götürmeniz yeterli olacak.

    Diğer uygulamalar içinde kullanılıyor

    İphone’nun boşluk tuşuna uzun basma özelliği sadece mesajlarda değil diğer metin girişi yapılabilen uygulamaların tümünde kullanılmaktadır. Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp üzerindede kullanabileceğiniz bu özellik ile basit harf hatalarını düzeltmek artık hiç zor değil. Boşluk tuşu yardımıyla sadece harf düzeltmeki için değil uzun mesajlar arasında geçişinizide yapabilirsiniz.

    Apple cep telefonlarındaki bu özellik bir çok kişi tarafından gizli özellik olarak görülsede iPhone severlerin ve kullanıcılarının işlerini kolaylaştırmak için üretildiği tartışmasız bir gerçektir. Apple markasının kullanıcı deneyimi ve görsele ne kadar önem verdiği biliniyor ve kullanıcılarının bu markayı tercih etmesindeki en büyük nedenlerden biriside bu uzun ömürlü ve büyük kolaylıklar sunması.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir