• KAI GÜNLERİ BAŞLADI

    2’nci Kars-Ardahan-Iğdır Tanıtım Günleri, Beylikdüzü 15 Temmuz Şehitleri Meydanı’nda yoğun ilgi altında start aldı. Kars, Ardahan ve Iğdır’ın birbirinden lezzetli yöresel lezzetlerinin görücüye çıktığı tanıtım günlerinde, Ardahan Kültür Evi’nin açmış olduğu stant ziyaretçi akınına uğradı. 

  • Kars, Ardahan ve Iğdırlı Sivil Toplum Kuruluşlarının desteği ile bu yıl ikincisi düzenlenen Kars-Ardahan-Iğdır Tanıtım Günleri, Beylikdüzü 15 Temmuz Şehitleri Meydanı’nda başladı. Geçen yıla oranla daha büyük ilgi gören tanıtım günlerinde ev sahipleri arasında yer alan Ardahan Kültür Evi, ilçe ve köy dernekleri ile büyük bir özveri sergiledi. Kars, Ardahan, Iğdır valiliklerinin ve belediyelerinin stantlarının yanı sıra bu kentlere yönelik tanıtım ve yiyecek stantları da yerini aldı. Kaşar peynirinden tereyağına, baldan yöresel pek çok ürün tanıtım günleri kapsamında sergilendi.

    Tanıtım günlerinin ilk gününde ziyaret edenler arasında birçok vatandaşın yanı sıra Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan,  CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da vardı.

    “Bölgenin makus talihi değişecek”

    Etkinliğin açılışında konuşan Bakan Arslan, birliğin, beraberliğin çok önemli olduğu bir coğrafyada yaşadığımızı söyledi. Arslan, Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattının ilk resmi seferinin 30 Ekim’de yapılacağını belirterek, “Biliyoruz ki bölgenin kaderinin değişmesi uluslararası projeler yapmaktan geçer. Havalimanı bunun için önemliydi. Kars’ta var, Iğdır’da da var ama demiryolu olmazsa olmazımız. Bakü-Tiflis-Kars inşallah 30 Ekim’de Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın Aliyev’in ve Gürcistan Başbakanı Kvirikaşvili‘nin katılımıyla Bakü’den başlayacak. Daha önce test amaçlı geldi, bu sefer trenler resmen 30 Ekim’de Kars’a hareket edecek. Biliniz ki sadece bir tren hareket etmiyor, biliniz ki bölgenin makus talihini değiştirecek. Demir İpek Yolu’nu canlandıracak, o gün bir tarih yazılacak” diye konuştu.

    Umuyorum ki ürünlerimiz hızla markalaşır

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz ve MHP Genel Başkanı Celal Adan, etkinliği ayrı ayrı ziyaret ederek, vatandaşlarla sohbet etti, hatıra fotoğrafı çektirdi. Burada konuşan Öztürk Yılmaz, bölgede üretilen ürünlerin markalaşmasının önemine değinerek, “Burada biz siyasetin üstünde bulunuyoruz. Bize ait olan şeyleri öne çıkarıyoruz. Ürettiğimiz şeyleri pazarlayabilmek, önce Türkiye geneline, daha sonra uluslararası piyasaya sunabilmek. Umuyorum ki ürünlerimiz hızla markalaşır.” dedi.

    “Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın.”

    Adan da Türkiye’nin birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, “Bir gazete çıkarsak inanıyorum ki başlığı; ‘Kars, Ardahan, Iğdır Türkiye’nin çimentosu olur.’ Türkiye’nin istikrarı, birliği, beraberliği, dışarıdan gelen tehlikeler için birliğe ve beraberliğe ihtiyacımız var. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın.” diye konuştu.

    5172

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir