8 Eylül 2024

Kartal’da, yıkım kararı alınan yapılarda asbest denetimi

Kartal’da, yıkım kararı alınan yapılarda asbest denetimi

Kartal’da, riskli yapıların deprem dönüşüm çalışmalarıyla yenilenmesinin önünü açan ve bu sayede bugüne kadar yaklaşık 90 bin insanı deprem riskinden koruyan Kartal Belediyesi, deprem dönüşümü nedeniyle yıkımı gerçekleşecek yapılarda, halk sağlığını korumak adına asbest denetim çalışmaları düzenliyor. Uzman ekipler tarafından gerçekleşen denetimlerde, bugüne kadar yaklaşık 600 ton asbestli alan tespit edildi.

Asbestli Alanlar Bertaraf Edilmeden Yıkıma İzin Yok

Kartal Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından gerçekleşen denetimlerde, deprem dönüşüm kapsamında yıkımı gerçekleşecek yapılarda, uzman ekipler tarafından numuneler alınarak asbestli alanların tespiti gerçekleştiriliyor. Uzman ekipler, numune çalışmalarını, yıkım kararı alınan yapıların; beton, sıvı, boya, yer ve çatı kaplaması, kazan dairesi gibi alanlarında gerçekleştiriyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Kartal Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Dilek Kars, lisanslı firmaların denetim raporları doğrultusunda, yapı içindeki asbestli alanların bertaraf edilmeden yıkım işleminin yapılmasına izin verilmediğine dikkat çekti. Bu denetimler sayesinde, kanserojen etki nedeniyle birçok hastalığa neden olan asbest minarelinin, halk sağlığını tehdit etmesinin önüne geçildiğini vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir