• Kazlıçeşme’ye ücretsiz otopark yapılacak

  • Zeytinburnu Belediyesi, Kazlıçeşme Sanat’ın hemen yanında yer alan 3 bin 300 metrekare alana 117 araçlık ücretsiz otopark inşa ediyor. Halihazırda devam eden 3 bin 500 metrekarelik Mozaik Müzesi ve deniz manzaralı sosyal tesis dönüşüm projesine komşu olan otopark tamamlandığında ücretsiz olarak hizmet verecek. Sosyal tesis ve otopark alanının işletmesi Zeytinburnu Belediyesi tarafından yapılacak.

    117 ARAÇLIK ÜCRETSİZ OTOPARK

    Kazlıçeşme Sanat’ın hemen yan tarafında daha önce özel sektör tarafından işletilen otoparkın mülkiyetinin Zeytinburnu Belediyesi’ne geçtiği bilgisini veren Belediye Başkanı Ömer Arısoy, “Yeni inşa edeceğimiz ve 3 bin 300 metrekareden oluşacak otoparkta; 5 adet engelli olmak üzere 117 araçlık park alanı olacak. Belediyemiz tarafından ücretsiz işletilecek otoparkta gece araç bırakılmayacak.  Sadece müze, sergi, nikâh salonu, kütüphane ve sosyal tesis kullanıcılarına hizmet verecek.” dedi.

    “TESİSİN İŞLETMESİ ZEYTİNBURNU BELEDİYESİ’NDE OLACAK”

    Kazlıçeşme Sanat içinde yer alan Zeytinburnu Mozaik Müzesi’nin hemen yanında 3 kat olarak inşa edilen sosyal tesisi hakkında da güncel bilgiler veren Başkan Arısoy, Tesisin tamamen yeme içme odaklı bir mekân olarak tasarlandığını, diğer sosyal tesislerde olduğu gibi bu tesisi de Zeytinburnu Belediyesi’nin işleteceğini belirtti. Başkan Arısoy, “3 katlı sosyal tesis; kafeterya, restoran, açık teras, bahçe ve etkinlik alanlarından oluşacak. Projenin kurgusu; İstanbul’da sur dışında bilinen en büyük zemin mozaiği olan Kazlıçeşme Mozaikleri’nden yola çıkılarak renk, doku ve desen tipolojilerinden oluşturuldu. Tüm çalışmalar Zeytinburnu Belediye Başkanlığı, İstanbul Arkeoloji Müzeleri denetiminde ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu onayı ile yapılıyor.” açıklamasında bulundu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir