• Küçükçekmece Belediyesi sivrisineklere savaş açtı

    Küçükçekmece Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, bir yandan koronavirüs ile ilgili dezenfeksiyon çalışmalarına devam ederken, diğer yandan da  sivrisinek, karasinek ve haşereler ile mücadele ediyor.

  • Sivrisinek ve karasineklerin çoğalmaya başlamasıyla birlikte biyotop haritamızda belirlenmiş olan tüm üreme noktalarında (bodrum,kuyu,foseptik,dere,inşaat bodrumları,) ilaçlama çalışmaları devam ediyor.

    İlaçlama çalışmaları düzenli olarak devam ediyor

    Veteriner İşleri Müdürlüğü, vatandaşların yaz aylarini sorunsuz bir şekilde geçirebilmeleri için 1 Mart tarihi itibariyle larva ilaçlama çalışmalarına başladı.Havaların ısınmasıyla  birlikte Haziran ayında başlatılan gece (U.L.V.) ilaçlama çalışmalari Eylül ayı sonuna kadar ilçe genelinde periyodik olarak  sürdürülecek.

    Ekipler  çevre ve halk sağlığını tehdit eden unsurlara karşı yaptığı tüm ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışmalarında Dünya Sağlık Örgütü tarafından önerilen ve Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılan ilaçları kullanıyor.

    Küçükçekmecelilerin rahat ve huzurlu bir yaz geçirmesi için tespit edilen alanlarda ilaçlama çalışmaları yaz sonuna kadar devam edecek.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir