• Küçükçekmece’de fiyat ve gramaj denetimi

  • Son günlerde gıda ürünlerinde yaşanan fahiş fiyat artışından dolayı denetimlerini sıklaştıran Küçükçekmece Belediyesi zabıta ekipleri, market ve fırınlarda; fiyat tarifesi, gramaj ve ürünlerin son kullanma tarihlerini hakkında incelemelerde bulundu.

    Özellikle gıda ürünleri incelendi 

    Ekipler, un, sıvı yağ, peynir, makarna, sebze ve meyve gibi temel gıda ürünleri ile temizlik maddelerinin fiyatlarını inceledi. Denetimlerde, ürünün etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasında fark olup olmadığına, etiket ve künye bilgileri ile indirimli ürünün indirimden önceki fiyatına bakıldı. Ekipler, rastgele seçtikleri ürünleri kasaya götürerek fiyat karşılaştırması yaptı.

    Denetimler, fırınlarda devam etti 

    İnceleme sırasında bazı marketlerde tarihi geçmiş ürünler tespit edilirken, Küçükçekmece İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri markete gelerek tutanak tuttu.

    Marketlerin yanı sıra fırınlarda da kontrol yapan zabıta ekipleri, imalathanede sağlık kurallarına uyulup uyulmadığı, hijyen ve ekmek gramajı ile fiyat karşılaştırması konularında denetimlerini sürdürürken, gramaj ve fiyatlarda herhangi bir sorun tespit edilemedi.

    Zabıta ekipleri ilçede denetimlerin hız kesmeden devam edeceğini belirtti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir