• Küçükçekmece’de ‘Yeşil Ekip’ iş başında

    Son aylarda yaşanan orman yangınları sonrasında yeşil alanı koruma önlemlerini artıran Küçükçekmece Belediyesi, ilçenin yeşillenmesiyle ilgili çalışmalarını hızlandırdı. Son 5 yılda 27 bin 220 ağaç diken Küçükçekmece Belediyesi, 138 kişilik ekibiyle 7/24 ilçedeki yeşilin takipçisi oldu.

  • Çevreye ve her canlının yaşam hakkına sahip çıkan Küçükçekmece Belediyesi, Küçükçekmece’yi yeşillendiriyor. İstanbul’un merkezinde ve en kalabalık ilçelerinden birisi olmasına rağmen Küçükçekmece nefes alıyor. 138 kişilik ekiple gece gündüz demeden ilçedeki park ve bahçelere müdahale eden Küçükçekmece Yeşil Tim her an göreve hazır. Küçükçekmece Belediyesi tarafından görevlendirilen ekipler her gün ilçedeki park ve bahçelerin temizliğini, sulamasını, bakım ve onarımını yapıyor; bitki, ağaç dikiyor.

    Kemal Çebi: Tek Bir Ağaç Bile Bizim İçin Çok Önemli

    Küçükçekmece Belediyesi olarak her zaman doğanın ve yaşamın yanında yer alacaklarını söyleyen Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi ise, “Doğa hayattır. Doğamızı kaybedersek her şeyimizi kaybetmiş oluruz. Tek bir ağaç bile bizim için çok önemli. O ağacın yetişmesi için çok seneler geçmesi gerekiyor. Unutmayalım bu dünyayı biz çocuklarımıza, gençlerimize bırakacağız. Eğer biz doğamızı korumazsak, çocuklarımıza bırakacağımız bir dünya kalmayacak. Bu nedenle Küçükçekmece Belediyesi olarak yeşile çok önem veriyoruz. Küçükçekmece’nin daha yaşanabilir, nefes alan bir ilçe olması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

    Küçükçekmece’ye 27 Bin Ağaç, 6 Milyon Çiçek Dikildi

    Küçükçekmece Belediyesi Park ve Bahçeler ekipleri Küçükçekmece’de bulunan 120 park ve yeşil alanın ağaç, çiçek ve bitki dikimini gerçekleştiriyor. Küçükçekmece sınırları içerisinde korular, parklar, bahçeler, yeşil alanlar, refüjler, çocuk bahçeleri, oyun alanları, spor alanları, meydan tanzimleri, eğlenme ve dinlenme mekânları ile yol ağaçlandırmaları yapan Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün ekipleri, görev alanları dâhilindeki bitkilerin genel bakım, hastalık ve zararlarından korunması için zirai mücadele ve budama da gerçekleştiriyor.

    Küçükçekmece Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından, Küçükçekmece’ye, son 5 yılda 27 bin 220 ağaç, 6 milyon 744 bin 560 çiçek dikildi. Küçükçekmece’de 64 bin 948 bitki ilaçlandı; 543 bin 914 bitkinin bakımı ve budaması yapıldı. 12 bin 77 kent mobilyası dağıtımı, 20 bin 153 kent mobilyasının ise tamiri yapıldı. Küçükçekmece Belediyesi ekipleri tarafından ayrıca, fidan dibi çapalama, yabani ot temizliği, yeşil alan sulaması gibi çalışmalar da yapılıyor.

    “Ekiplerimiz Yılın Neredeyse Her Günü Dışarıda İşbaşında”

    Küçükçekmece Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Şerafettin Mataracı ise,” Yılın neredeyse her günü ekiplerimiz dışarıda, ilçemizdeki park ve bahçelerimizde. Park, bahçe ve yeşil alan hepsinin bakım, onarım, sulama, budama, yenileme gibi tüm çalışmalarını biz yapıyoruz. Kalabalık bir ekiple iş başındayız” dedi.

    “İlçemizde Yeşilin, Ağacın Artmasını İstiyoruz”

    Küçükçekmece’de ikamet eden 2 çocuk babası Veysel Aksa (56) ise,  “Biz ilçemizin daha da yeşillenmesini istiyoruz. Dikilen ağaç sayısının artmasını istiyoruz. Belediye Başkanımız Kemal Çebi bu konuda gerçekten çok duyarlı. Ona çok teşekkür ediyorum ve çalışmalarının devamını bekliyorum” ifadelerini kullandı. Parka babasıyla gelen Ahmet Aksa (9) da, “Çok mutluyum. Burada çok arkadaş edindim. Ve çok eğlendim. İnşallah her mahallede bir park olur, tüm çocuklar bundan yararlanır” diye konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir