• Küçükoğlu: Avcılar Belediyesi vatandaşı mağdur ediyor

  • Kentsel dönüşüm sürecinde Avcılar Belediyesini fırsatçılıkla suçlayan ilçe başkanı Abdullah Küçükoğlu, ‘Vatandaş mağdur ediliyor’ dedi.

    Ensonnokta’ya konuşan Küçükoğlu yaptığı açıklamada, ‘Avcılar Belediyesi Kentsel Dönüşüm konusunda fırsat kovalıyor, vatandaş mağdur ediliyor. Artık parselleri fahiş fiyat ile vatandaşa satan Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli’ye mecliste öneride bulunduk. Dedik ki zaten ücretsiz devralınan bu parselleri kentsel dönüşüme giren binalara tavan fiyatı 1000 TL’den metrekare olarak satın. Tabi bu teklifimiz CHP grubu tarafından reddedildi. Avcılar Belediyesinin Kentsel dönüşüme gerçekten destek olmadıklarını bir kez daha böylece  görmüş olduk ” ifadelerini kullandı.

    PEHLİVAN, ‘BÖYLE KENTSEL DÖNÜŞÜM OLMAZ’

    Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz AK Parti Avcılar Belediye Meclis üyesi ve aynı zamanda Ordu Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Sadik Pehlivan ise, ‘İlçemiz sınırları içerisinde parsel aralarında geçmiş dönemlerde inşaatı hatalı yapılan parsellerin bir birleriyle olan itilaflarını gidermek üzere karar aldık. Bu konu birçok vatandaşımızı mağdur etmektedir.

    Kamuoyunda artık parsel olarak bilinen alanlarla ilgili Avcılar Belediyesi’nin piyasa fiyatlarından 3-4 kat fazlasına vatandaşlarımıza geri satıldığı yönündeki vahim iddialar var.

    Vatandaşlarımıza satılması zorunluluğu bulunan alanlar için fiyatın 1000 TL metrekare olarak sınırlandırılması gerektiğine inanıyoruz. Bunu mecliste önerdik. Ama CHP gurubu kabul etmedi. Kentsel dönüşüm konusunda mangalda kül bırakmayan belediye başkanı Turan Hançerli ve CHP’li arkadaşların bu tutumunu açıkçası anlayamadık’ diyerek belediye yönetimini eleştirdi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir