27 Temmuz 2024
  • ‘KÜGİM’ AÇILDI

    Küçükçekmece Belediyesi tarafından İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA)’nın Girişimcilik Mali Destek Programı kapsamında kurulan ‘Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi (KÜGİM) düzenlenen törenle kapılarını girişimcilere açtı.

  • Yahya Kemal Beyatlı Gösteri merkezi bünyesinde 800m2 alanda hizmet verecek olan Kügim’in açılış törenine, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Besim Müftüoğlu, İstanbul Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Özgül Özkan Yavuz, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Korkut, Küçükçekmece Müftüsü Mustafa Temel, Belediye Başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

    GİRİŞİMCİYE AÇIK OFİS

    KÜGİM, Küçükçekmece’deki gençleri Android Mobil Programlama Eğitimi, IOS Mobil Programlama Eğitimi, Web Tasarım Eğitimi gibi yeni teknolojilerle eğiterek iş dünyasına kazandırmayı hedeflerken, gençlerin çalışma hayatına katkı sağlayacak bir merkez olarak iş geliştirme koçluğu da yapacak. Tüm bunların yanı sıra KÜGİM’de KOSGEB sertifikalı girişimcilik eğitimleri alan Küçükçekmeceliler iş hayatında daha emin adımlarla kendilerini geliştirme imkanına sahip olacak.

    20 girişimciye açık ofis imkânı sunacak olan KÜGİM; fiziki mekân olarak hizmete sunduğu laboratuar, toplantı salonları, derslikler, kütüphane ve dinlenme odası ile konforlu çalışma ortamı sunarak, yararlanıcılarını pek çok yenilikçi hizmetle buluşturacak.

    SERTİFİKALARINI ALDILAR

    Ekim 2017 tarihi itibariyle faaliyetlerine başlayan Kügim’de eğitimlere yaklaşık 1000 kişi başvuruda bulundu. Bugüne kadar 85 kişiye IOS, Android Uygulama Geliştirme ve Web tasarım eğitimleri verilirken, 206 kişiye ise KOSGEB sertifikalı Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verildi.  Projede eğitimlerde başarılı olarak kendi şirketini kurmak isteyen girişimci adaylarına kurdukları işi geliştirmeleri için açık ofiste çalışma imkânı sunulmaktadır.

    Açılış töreninin ardından, Girişimcilik ve Yazılımı eğitimi alan katılımcılara sertifikaları protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir