26 Temmuz 2024
  • Mesut Üner: Ben kalp yapmayı bilmem hizmet yapmayı bilirim

  • 5 yılda 38 vaatle yola çıkan 147 projeyi hayata geçiren Başkan Mesut Üner, Çatalca’nın çehresini değiştirecek yeni projenin temelini attı. Çatalca Belediyesi Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi projesi 300 kişilik konferans salonu, 155 kişilik Nikah Salonu, 260 kişilik çok amaçlı salon ve 400 kişilik Düğün Salonu ile Çatalca’nın ikinci meydanı olacak.

    ÇATALCA’YI İSTANBUL’UN BİRİNCİSİ YAPACAĞIZ

    Çatalca’nın hizmete ihtiyacı vardı diyen Üner, “Çatalca sevdalısı bu kardeşinizin hiç durmadı. Bugüne kadar gece gündüz çalıştık. Allah o gücü bize nasip etti. İnşallah 5 yıl daha sizlerle beraber Çatalca’yı İstanbul’un birincisi yapacağız. Biz öyle konuşurken iş olsun diye söylemeyiz. 38 vaatte çıktık, 147 proje yaptık. Çünkü Çatalca’da yola çıkarken hep şunu söylemiştik. Çatalca’ya hizmet vermek gerekiyor. Yatırım yapmamız gerekiyordu ve en önemlisi eser bırakmamız gerekiyordu. Daha hâlâ temel atıp bitirmiş olduğumuz projeler ve açamadığımız bir sürü tesisimiz var” ifadesini kullandı.

    750 TRİLYON BORÇ VARDI

    Göreve geldiklerinde belediyenin borçlarının olduğunu vurgulayan Üner, “Göreve geldiğimizde Çatalca’nın çehresini değiştirmemiz lazım dedik. Çatalca’ya biz diğerleri gibi normal bir belediyecilik yapmamamız lazım dedik. Kaymakamlık binası kötüydü. Onu yıkmamız lazımdı, yıktık. Aynı zamanda belediye iş merkezi vardı, onu yıkmamız lazımdı. Yıktık. Kapalı pazar vardı. Onun arkasında 22 tane dükkan vardı, onu da arkasında stat vardı. Onun arkasında bir de kapalı bir salon vardı. Bunların hepsini yıkılması gerektiğini söyledim ve yıktık. Arkadaşlar bunları yaparsak tarih yazarız. Yapamazsak tarih oluruz demişti. Biz tarih yazdık. Çatalca Belediyesi’ni bugünün karşılığı 750 trilyon gibi rakam borcu vardı. Hem o rakamı ödeyeceksin, hem borçları aşağı indireceksin, hem yatırım yapacaksın ve aynı zamanda da eser bırakman gerekiyordu. Çok şükür bugüne kadar her şeyi yapmaya çalıştık” dedi.

    BEN HİZMET ETMEYİ BİLİRİM

    Çatalca’nın ikinci meydanı burası olacak diyen Üner, “Belediye binasını yıkıyoruz. Yolu alta alıyoruz. Yolla beraber parkı bütünleştiriyoruz. Burada Atatürk Kültür Sanat Merkezi yapıyoruz. Altında bankalar caddesi yapmak istiyoruz. Aynı zamanda parkla beraber bütünleşen muhteşem bir ikinci bir Millet Bahçesi projesi Çatalcamıza şimdiden hayırlı olsun. Ben köy çocuğuyum. Süslü kelimeler çok kullanmayı bilmem ama açık bir şey söyleyeyim işin temelinden geliyorum. Öyle kalp yapmayı bilmem. Hizmet yapmayı bilirim. Biz almaya değil vermeye geldik. 5 yıl boyunca yapamayacaklar dedikleri ne varsa hepsini yaptık. Bundan sonrada yapamayacaklar dedikleri ne varsa getirsinler yapalım. Çatalca emin ellerde” diye konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir