26 Temmuz 2024
  • Mesut Üner Yüzyılın Projeleri’ni Çatalca’ya kazandırdı

  • 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, gazetecilerle bir araya geldi. Çatalca’ya yapılan hizmetleri anlatan Üner, gazetecilerle birlikte, Çatalca Belediyesi Çanakça Sosyal Tesisleri, Spor Adası, Gündüz Çocuk Bakımevi, Cem Kara Yaşam Vadisi, Millet Bahçesi Sosyal Tesisleri, 300 Araçlık Katlı Kapalı Otopark, Otopark Üstü Dükkanlar, Cumhuriyet Meydanı, Modern Ticaret Merkezi’ni gezdi.

    147 PROJEYİ ÇATALCA’YA KAZANDIRDI

    38 projeyle yola çıktık. 147 projeye ulaştık diyen Başkan Üner: “3 tane de başladığımız ve seçime kadar bitireceğimiz proje var. İnşallah onlarla beraber 2024 seçimlerine hep beraber gideceğiz. Seçimlere giderken Çatalca’da senelerdir hep güzel bir hava vardır. Biz abi-kardeş rolüyle arkadaşlık ilişkileriyle bugüne kadar seçimleri geçirdik. İnsanların ayrışmaya, kavga etmeye lüksü yok. Bu koltuklar bize baki değil. Benden önce rahmetli Cem başkan vardı. O bugün yanımızda değil. Hatta hayatta değil. O yüzden bazı şeyleri törpülemek lazım. Ben artık siyasetin ideolojilerinin bittiğine inanıyorum” diye konuştu.

    İYİ Kİ ÇATALCALI BİR CUMHURBAŞKANIMIZ VAR

    Çatalca’daki hizmetlerini anlatan Üner, “Yaptığımız en güzel işlerden biri rahmetli Cem Kara başkanın ismini verdiğimiz Cem Kara Yaşam Vadisi. Belki 100 yıllarca ismi orada yaşayacak. Başka bir Yaşam Alanına da İsmail İp başkanımızın isimin verdik. Buradaki amaç hep beraber Çatalca’yı elele bir yerlere taşımak. Benden önce abilerim ne iş yaptılarsa, hangileri bir taş koymuşsa, ben hepsine çok teşekkür ediyorum. Allah nasip ederse bir dönem daha biz de aday olmak istiyoruz. Biz zaten 5 yıldır sokaklardayız. Çatalca’ya bir çok projeyi kazandırdık. Yüz yılın sorununu bitirdik. 5 bin tapu dağıttık. Çatalca Belediyesi olarak yer aldık. Çatalcalı bir Cumhurbaşkanımız var. Kendisine teşekkür ediyorum. Çatalca’ya geldiği zaman her konuda bizlere yardımcı oluyor. Sorunlarımızı çözüyor” ifadelerini kullandı.

    ÇANAKÇA SOSYAL TESİSLERİ, CUMHURİYET PARKI, SPOR ADASI

    Gazetecilerle projeyeleri gezdikten sonra açıklamalarda bulunan Başkan Üner: “Bizim 4 buçuk 5 yılda yaptığımız hizmetlerin bir kısmını sizlerle dolaştık. Burada şunu gördük. Benim bile unuttuğum ve görmediğim alanları tekrardan hatırladım. Çanakça’daki sosyal tesislerimiz 3 ana temada oluşmuştu. Kapalı alan. Sosyal tesisler. Piknik alanı vardı. Bir de aynı zamanda. Kır düğün alanı var. Cumhuriyet Parkı’nda aynı zamanda Atatürk Evi ile beraber çok güzel bir kompak, bir tesis yaptık. Burada çocuklar için çizgi film kahramanlarının olduğu bir park yaptık. Çünkü eğer çocukların mutlu olabileceği bir yer yaparsak kadınlarımızın da ailelerin de mutlu olacağını görüyorduk ve bunu başarılı olduk. Spor odasına gittik. Orada 2.400 çocuk yılda şu anda spor noktasında kurs alıyor ve yüzme öğreniyorlar. Aynı zamanda kapalı spor salonunda da 4.500 tane çocuğumuz bizimle 18 branşta basketbol, futbol ve bu her türlü branşı bizimle beraber yapıyor” dedi.

    VERDİĞİMİZ HER SÖZÜ TUTTUK

    En önemli eksiklerimizden bir tanesi de anaokuluydu diyen Üner: “Çatalca Belediye Enera Çocuk Evi’ni yaptık. Tabii ki içeride çok güzel bir ortam var. 6 derslik 120 öğrencisi olan dışarıda oyun alanları olan bir güzel bir yer. Sonra oradan da sizinle beraber Cem Kara Yaşam Vadisi’ne geçtik. Rahmetli Cem başkanın ismini verdiğimiz. Bizimle her zaman gururla söylediğimiz. Çatalcalılara nefes olan bir alan. Millet Bahçesi’ne geçtik. Orada günde 4-5 bin kişisinin girip çıktığı bir yer oldu. Çatalca burada çok güzel bir meydana kavuştu. 300 araçlık otoparkımız o bitti. Millet bahçesi bitti, sosyal tesisler bitti. Yüzme havuzunu bitirdik. Kapalı spor salonuna bitirdik. Çok şükür bugüne kadar verdiğimiz her sözü tuttuk” dedi.

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir