19 Eylül 2024

Mübaşir alımı başvuruları için son gün

Mübaşir alımı başvuruları için son gün

KPSS puan sıralamasına göre atamaları yapılacak olan ve Adalet Bakanlığı bünyesinde 3.750 TL maaş ile çalışma imkanı sunulan mübaşir alımı başvuruları için sayılı günler kaldı. 16 Temmuz 2019 tarihinde başvurular sona erecek. Başvuru şartları arasında en az lise mezunu olma koşulu bir çok kişinin başvurabileceği bir alan olarak büyük ilgi gördü.

Toplamda 78 ilde mübaşir alımı ilanı açıldı, en az lise mezunu adayların başvurabileceği Adalet Bakanlığı Personel ilanlarında kadın ve erkek adaylardan toplamda 1169 mübaşir alımı yapılacak.

  1. Adalet Bakanlığı mübaşir alımı için şartları şu şekilde;
  2. Türkiye Cumhuriyeti vatandası olmak.
  3. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 40 maddesinde bulunan yaş şartına mübaşir alımının son günü olan 16 Temmuz 2019 tarihinde uygun olmak.
  4. Askerliğini yapmış olmak veya askerlikten muaf olmak.
  5. 657 sayılı devlet memurları kanununun 3. maddesinde hükümleri saklı kalmak kaydıyla görevini devamlı yapmasına engel olabilecek bir ruh sağlığı hastalığı bulunmamak.
  6. 657 sayılı devlet memurları kanununun 48/1-A/5 bendinde sayılan herhangi bir suçtan mahkum olmamak.
  7. Arşiv ve güvenlik araştırması sonucu olumlu olmak.
  8. Kamu haklarından mahrum bulunmamak.
  9. 2018 yılında yapılan KPSS sınavına girmiş ve en az 70 puan almış olmak.
    Mübaşir alımları için başvuru nasıl yapılacak?

KPSS başvurusu ile alımı yapılacak olan en az lise mezunu ve 2018 yılı KPSS sınavından en az 70 puan alan adayların başvuru yapabileceği mübaşirlik alımı için son gün. Günlerdir büyük bir tempo ile hazırlanan ve başvurulara yetişmek isten adayların mübaşirlik alımına başvurabilmesi için yapması gerekenler şu şekildedir.

Mübaşirlik alımları başvuru yapmak istediğiniz şehirdeki adliye kurumlarına şahsen yapılmaktadır. Başka şehirdeki alımlar içinde başvuru yapmak isteyen adaylar yine yaşadıkları şehrin adliyelerden başvuru işlemlerini yapabilecekler. Adayların başvuru yapabilmeleri için KPSS sonuç belgesi ve mezuniyet belgelerinide yanlarında götürmeleri gerekmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir