• MUHAMMET ALPASLAN: BÜYÜKÇEKMECE İSTANBUL’UN GELECEĞİ

    AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan aday adayı Muhammet Alpaslan gazetecilerle buluştu. Büyükçekmece’yi kültür, sanat ve turizm merkezi haline getireceğini belirten Alpaslan, ‘Mart 2019 seçimlerinde Ak Parti’nin Büyükçekmece’yi alacağını söyledi.

  • Başkan adaylarının açıklanmasına sayılı günler kala AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan aday adayı Muhammet Alpaslan gazetecilerle akşam yemeğinde bir araya geldi. Doğduğu ve büyüdüğü şehre hizmet etmek için aday adayı olduğunu söyleyen Alpaslan, ‘Birçok alanda Büyükçekmece ile projelerimiz var. Proje ekiplere Büyükçekmece için seferber olmuş durumda. Adayımız açıklandığı andan itibaren sahada olacağız. Gece gündüz çalışıp Büyükçekmece’de Ak Parti’yi iktidar yapacağız’ dedi.

    BÜYÜKÇEKMECE’YE NİTELİKLİ KONGRE MERKEZİ

    Büyükçekmece’ye büyük bir kongre merkezi inşa edeceklerini söyleyen AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan aday adayı Muhammet Alpaslan, ‘Bugün İstanbul Havalimanı’ndan inen bir grup İstanbul kongre merkezine, Cemal Reşit Rey Kongre merkezine gitme mesafesi trafikle birlikte oldukça uzun ama biz Büyükçekmece’ye kongre merkezi inşa edince İstanbul Havalimanı ile 25 dakikada gelebilecek. Büyükçekmece’ye yapılacak nitelikli kongre merkezi ile kongre turizm merkezi olabiliriz’ ifadelerini kullandı

    BÜYÜKÇEKMECELİLER HİZMETİN EN GÜZELİNİ HAK EDİYOR

    26 kilometreye yakın Marmara’ya Büyükçekmece’nin kıyısı olduğunu vurgulayan Alpaslan, ’26 kilometrelik göl ve deniz kıyısının 1,5 kilometrelik alanını kullanabiliyoruz. Devletimiz biz yapalım diyor ama ilçe belediyesi hayır biz yapacağız diyor. Böyle bir yaklaşım var. Sahada yapmış olduğumuz çalışmalarda vatandaşlar tarafından bir araya getirilmesi ilçede Ak Parti Büyükşehirde Ak Parti Hükümette Ak Parti buradan hareketle ilçede iktidar olan bir Ak Parti. Büyükçekmece’de hizmeti 16 yıldır ıskalamış bir ilçe. Bunu da biz hızlı bir şekilde kapatacağız. Büyükçekmeceliler hizmetin en güzelini hak ediyorlar’ dedi.

    BÜTÇENİN YÜZDE 80’İ YATIRIMA

    Büyükçekmece Belediyesi’ni parasının büyük bir kısmı ile yatırım yapabilen bir belediye haline getirmeyi planladıklarını belirten AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan aday adayı Muhammet Alpaslan, ‘Belediye binamız kredi ile yapıldı. Sürekli kredi ile dönmeye çalışan sürekli yüksek faizlerle ödeyen, belediyenin işçi giderlerini, çöp giderlerinin yarınsa tekabül ettiği. Sadece yüzde 30 yatırım yapan bir belediye var. Buraya müdahale edilmesi aşikardır. Bura ile ilgili ciddi hazırlıklarımız var. Ak Parti belediyelerin ciddi bir bütçe yapılanması var. Ortalama yüzde 80 ile yatırım yaparlar. Bununla ilgili çalışmalarımız var’ şeklinde konuştu.

    ‘BÜYÜKÇEKMECE ANAYASASI OLUŞTURACAĞIZ’

    Yapılacak çalışmaların kentin dokusunu bozacak bir çalışma olmayacağını ifade eden Alpaslan, ‘Kentin dokusunu bozmadan planlar yapacağız. Kültür, sanat ve turizm mantığı ile şehre planlar yapacağız. Bakanlarımız, Büyükşehir’in desteği ile 16 yılı telafi edecek çalışmalar yapacağız. Yüksek binalar kesinlikle yapmayacağız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı da bu yönde. Büyükçekmece’de de yatay mimariyi uygulayacağız. Büyükçekmece Anayasası oluşturacağız. Bunu da Kent Meclisi ile yapacağız. Şehir içi ulaşım, kültür merkezleri, kültürel faaliyetler. İnsanlar Büyükçekmece’ye gelmek için can atacaklar’ ifadelerini kullandı.

     

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir