• Muharrem İnce’nin kuracağı partinin tarihini ve adını açıkladı

    Hürriyet gazetesi yazarı Yalçın Bayer, CHP eski Milletvekili Muharrem İnce’nin yeni parti kuracağını iddia ederek, partinin adını ve ilan edileceği tarihi açıkladı.

  • Hürriyet yazarı Yalçın Bayer, CHP’nin 24 Haziran’daki Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ile ilgili çarpıcı bir iddia ortaya attı.

    Bayer, CHP eski Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin yeni parti kurma hazırlığında olduğunu ve İnce’nin partisine CHP’den de katılacak isimler olduğunu yazdı.

    Yeni partinin ismini ve kuruluş tarihini de açıklayan Bayer, “İnce’ye yakın bir isim ‘partinin kuruluşunun 15 Eylül’de açıklanacağını’ söyledi. Partinin kuruluşunun Hakkâri’de ilan edileceği de bir başka bilgi olarak belirtiliyor. ‘Ulusal parti’ adını sordum. “Bunları Sayın İnce açıklayacak” cevabını aldık”diye konuştu.

    Yalçın Bayer’in yazısının ilgili kısmı şu şekilde:

    CHP’den cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin kurultaydaki gelişmelerden sonra arkadaşlarıyla bir durum değerlendirmesi yaptığı, bunun sonucunda ‘esas’

    CHP ilkelerine bağlı bir parti kurulması kararı aldıkları öğrenildi. İnce’ye yakın bir isim ‘partinin kuruluşunun 15 Eylül’de açıklanacağını’ söyledi. Partinin kuruluşunun Hakkâri’de ilan edileceği de bir başka bilgi olarak belirtiliyor.

    CHP’den ‘dışlanmış, küstürülmüş, tepkili’ bazı isimlerin parti kuruluşunda yer alacağı belirtilirken, geçmişte İnce’nin yanında yer alan bazı isimlerin de İnce ile hareket edeceği açık açık ifade ediliyor.

    “Nasıl bir parti” sorusuna şu cevap verildi: “Atatürkçü, laik, ortanın solu, milli değerlere bağlı bir parti… CHP’nin yapamadıklarını yapacak bir parti… Üç-beş oy için kendi ideolojisinden ödün vermeyen Atatürkçü bir parti…”

    Halkın talebi konusunda bir çalışma var mı? “Halktan bir talep gelmeseydi, böyle bir çalışma yapılmazdı. Yapıldı ki ilk ankette oy oranı 12.4 çıktı. O nedenle Hakkâri’den Edirne’ye herkesle kucaklaşacaklarını söylüyor Sayın İnce.” ‘Ulusal parti’ adını sordum. “Bunları Sayın İnce açıklayacak” cevabını aldık.

     

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir