• UYSAL’A ZİYARET

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Alanyalı muhtar hemşehrilerini misafir etti.

  • Antalya’nın Alanya ilçesinde doğan Başkan Mevlüt Uysal’a bugün Alanyalı hemşehrileri hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Alanya’nın köy ve mahalle muhtarları Başkan Uysal’la İBB Başkanlık Sarayı’ndaki kokteyl salonunda bir araya geldi.

    Yüzün üzerinde Alanyalı muhtarla bir araya gelen Başkan Uysal, isminin İBB Meclisi’nde yapılan oylama öncesinde sosyal medya ve basında yer almasının ardından çok sayıda sevinç telefonu aldığını söyledi. Aldığı telefonlardan çok mutlu olduğunu ifade eden Başkan Uysal, “İstanbul’da bir görev üstlendik. Bugüne kadar yapmış olduğumuz görevlerde Alanyalıların yüzünü kara çıkarmadık. İnşallah bu üstlendiğimiz görevde de Alanyalılara layık, onların yüzünü kara çıkarmayacak şekilde bir hizmet ederiz” diye konuştu.

    Alanya’dan kendisini tebrik etmeye gelen muhtarların kendisini çok mutlu ettiğini kaydeden Başkan Uysal şöyle devam etti: “İnşallah biz de Alanya’ya geliriz, sizleri yerinizde ziyaret ederiz. Zaten aralıklarla gelip gidiyorum. Gönül daha çok gelip gitmek ister ama önceden de yoğunluktan dolayı az ziyaret edebiliyordum. Şimdi de görevimiz daha yoğun. Ama inşallah bu yoğunlukta bile ziyaret etmeye çalışacağım. Bu ayın 19’unda Muhtarlar Günümüz var. Şimdiden hepinizin muhtarlar gününüz kutlu olsun.”

    Kendisinin de muhtarlık yapan bir aileden geldiğini ve muhtarların çok zor ve önemli bir görev yürüttüklerini yakinen bildiğini vurgulayan Başkan Uysal, “ Kanuna baktığımız zaman muhtarlık hem belediye başkanı hem de valinin görevlerinin üzerindeki görevlerden bir tanesi. Bu da ender görevlerden bir tanesi. Belediye başkanı halkını temsilen ilinde, ilçesinde durur, kaymakam ve vali devleti temsilen görev yapar, muhtar ise köyünde ve mahallesinde hem devleti, hem de halkı temsil eder. Onun için de yetkileri aslında fazladır” ifadelerini kullandı.

    İstanbul’da 39 ilçe olduğunu ve İBB Başkanlığından önce bu ilçelerden biri olan Başakşehir’de belediye başkanlığı yaptığını hatırlatan uysal şöyle devam etti: “Başakşehir sadece İstanbul’a değil, Türkiye’de belki de dünyada nüfusu en hızlı artan yerleşim yerlerinden biridir. Böyle bir ilçede belediye başkanıydım. 2009’da belediye başkanı olunca oranın hem zor hem kolay yönleri vardı. Bizlere pozitif düşünmek yakışır diyerek o zorlu işlerin birer birer altından kalktık. Hakikaten de ilçemizde güzel şeyler de oldu. İnşallah bu yeni görevimizde de güzel işler yapacağız. Ben seçildiğim gün mecliste de söyledim, inşallah İstanbul’da yapacağımız hizmetlerle bize oy verenleri İstanbulluları mahcup etmeyeceğiz.”

    Başkan Uysal’ın konuşmasının ardından Alanya’dan gelen muhtarlar ayrı ayrı söz alıp Başkan Uysal’ı tebrik ederek görevinde başarılar diledi. Başkan Uysal daha sonra muhtarlarla birlikte toplu hatıra fotoğrafı çektirerek hemşehrilerini ayrı ayrı uğurladı

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir