• Murat Ongun’dan Sabah’a: Yine gol değil

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB), Sabah gazetesinin haberine yanıt geldi.

  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB), Sabah gazetesinin haberine yanıt geldi.

    Sabah gazetesinde bugün, “İBB’den İstanbullu’ya metrobüs zulmü! Araçlar garajda, vatandaş bulaşta” başlıklı bir haber yayımlandı. Haberde,“İstanbul’da, kısıtlama sonrası işe yetişmeye çalışan vatandaşlar metrobüslerde tıka basa yolculuk yapmak zorunda kaldı” İfadeleri kullanılırken İBB’nin yeterli sayıda metrobüs kullanmadığı iddia edildi.

    Sabah, metrobüslerin en yoğun saatlerde garajlarda olduğunu söyledi ve “Edirnekapı ve Beylikdüzü duraklarında 50’ye yakın araç park halindeydi” iddiasında bulundu.

    İBB’DEN İDDİALARA YANIT

    İBB Sözcüsü Murat Ongun, Sabah’ın haberi üzerine Twitter hesabından açıklamada bulundu. Serhat Albayrak’a seslenerek açıklamasına başlayan Murat Ongun, Sabah’ın iddiasının gerçek olmadığını belirtti.

    İstanbul’da yoğun saatlerdeki metrobüs garajlarından fotoğraflar paylaşan Murat Ongun, “Bütün garajları kontrol ettik, özellikle yoğun saatlerde bakım ve onarımda olanlar dışında tüm metrobüslerin hizmette olduğunu tek tek tespit ettik. Pik saatlerdeki kamera kayıtlarını da sizler için paylaşıyoruz” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir