ALTIN 2.235,49-0,34%
BITCOIN 2058382-5,92%
19 Mart 2024
İstanbul
11°

AZ BULUTLU

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

NASA yayınladı: Felaketin uydu görüntüleri

NASA yayınladı: Felaketin uydu görüntüleri

Türkiye'de devam eden orman yangınlarının uydu görüntüleri NASA tarafından paylaşıldı. NASA, yaptığı açıklamada, "Şiddetli bir sıcak hava dalgasının ve aylarca süren kuru havanın ortasında Türkiye, son yılların en kötü orman yangınlarından bazılarıyla karşı karşıya" ifadelerine yer verdi.

ABONE OL
5 Ağustos 2021 10:05
NASA yayınladı: Felaketin uydu görüntüleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) Türkiye’de devam eden yangınlar ile ilgili bir açıklama yaptı. Dünya genelinde sıcaklık artışının yaşandığı uyarısında bulunan NASA, yangın bölgelerinin uydu görüntülerini de yayınladı.

NASA’nın resmi sitesinde yer alan yazıda “Şiddetli bir sıcak hava dalgasının ve aylarca süren kuru havanın ortasında Türkiye, son yılların en kötü orman yangınlarından bazılarıyla karşı karşıya” ifadelerine yer verildi.

Yangın bölgelerini uyduları ile takip eden NASA, yeni görüntüler de paylaştı.

Dünya genelinde bir sıcaklık artışı olduğuna vurgu yapan NASA, Güney Avrupa’nın büyük bir bölümünün 1980’lerden beri görülmeyen aşırı sıcaklar ile kavrulduğunun altını çizdi.

İklim bilimciler tarafından yıllardır dile getirilen bu durumunun ‘Küresel Isınma’nın bir sonucu olduğu belirtiliyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: