• Ne Yapsam Kilo Alıyorum Diyenler İçin 5 Tavsiye

  • Etrafımızdan sık sık duyduğumuz bir şikayettir ne yapsam kilo alıyorum ve su içsem yarıyor sözleri. Aslında durum pek de böyle değildir. Eğer sizde böyle düşünüyorsanız bu 10 tavsiye sizin içinde işe yarayacaktır. Fakat şunu belirtelim ki sizi ölüm açlığına bırakan veya az besin almanızı sağlayan diyetler ne kadar sağlıksız ise doktorunuza danışmadan diyet yapmanız da sağlıksızdır. Buradaki tavsiyeleri uygulamadan önce doktorunuza danışınız.

     

    1. BOL BOL SU İÇİN : Su içmek insan için faydalarını yazsak muhtemelen bir kitap dolusu yazı çıkar. Bilim adamları normal bir insanın günde 2 – 2.5 litre su içmesini gerekli olduğunu söylüyorlar.

    2. KAHVALTIDA YUMURTA EKSİK OLMASIN: Günün en önemli öğünü şüphesiz ki kahvaltıdır. Bir kahvaltı içinde olmazsa olmaz yiyeceklerden bir tanesi de  yumurtadır. Yumurtanın önemli faydalarından biri de sizi uzun süre tok tutuyor ve bol protein ile daha az kalori almış oluyorsunuz.

    3. ARA ÖĞÜNLERİ İHMAL ETMEYİN: Birçok kişi ara öğünlerin kilo yapacağını düşünür. Oysa uzun süre aç kalan bir bünye yemeğe oturduğunda hızlı ve tıkabasa yemek isteyecektir. Hem hızlı yemek hem de fazla yemek zararlıdır. Ara öğünlerde meyve, salata, yoğurt gibi gıdalar tüketilirse hem açlık daha az olacak hem de daha sağlıklı yemiş olacaksınız.

    4. ŞEKERİ BIRAKIN: Su içmenin faydalarını yazmak nasıl bitmezse şekerinde hayatımızda zararlarını yazmak bitmez. Şeker ve tatlandırıcılar kesinlikle hayatımızdan çıkarılması gerekenlerin başında geliyor. Buna paketlenmiş birçok gıda da dahil olmaktadır.

    5. SAĞLIKLI ve VERİMLİ BİR UYKU: Uyku hem insan sağlığı hem de ideal kiloya ulaşmada en önemli konulardan biridir. Zayıflamak için insanlar diyet programları uygulayıp egzersize önem verirken aynı özeni uykuya göstermiyorlar. Oysa ki; az uyku obezite sebeplerinden biridir.

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir