• Trump Tweet Attı, Bitcoin Hareketlendi

  • Amerika Birleşik Devletleri başkanı Donalt Trump, geçtiğimiz günlerde kendi Tweet hesabında bitcoin hakkında paylaştığı eleştiril nedeni ile %1’lik bir kazançla ufak bir büyüme kaydetti. Trump Tweet açıklamalarında bitcoin kripto para borsasının desteklemediğini peş peşe attığı üç tweet ile ifade etmiştir.

    Bitcoin gibi sürekli inişli çıkışlı kripto paraları kullanma taraftarı olmadığını ve regüle olmayan paraların uyuşturucu gibi yasa dışı hizmetlerde kullanılabileceği açıklamasında bulundu. Bu açıklamasının ardında bitcoin borsası sabit kalsa da ilerleyen zamanlarda küçük bir hareketlenme ile yatırımcılarını güzünü güldürdü.

    Trup Bu Açıklaması ile Facebook’a Mesaj Gönderdi

    Aslında Rum’un bu açıklamayı yapmasını en önemli nedeni ise 2020 yılında facebook sosyal medyanın piyasaya sürmeyi hedeflediği libra kripto parasıydı. Libra Facebook ‘un sanal parasıdır. Ayrıca Trump ABD’ni tek para birimi dolar olduğunu vurguladı.

    Bitcoin Nedir?

    Bitcoin herhangi bir merkez bankası ya da resmi kuruluş ile ilgisi olmayan dolar, Euro ve TL gibi para birimleri ile satın alabilen dijital para birimidir. 2008 yılında Satoshi Nakamota tarafında geliştirilip piyasaya sürülmüştür. Dolar ve Euro ‘y alternatif olarak öne sürülen Bitcoinin kısaltması BTC, sembolü de ฿ ‘dir.

    Bitcoin Nasıl Kullanılır?

    Bitcoin kullanmak için sanal cüzdana sahip olmanız gerekiyor. Sanal cüzdanı cep telefonunuzda tabletinizden ve bilgisayarınızdan ve bu işi yapan internet servislerinde kolay bir şekilde oluşturabilirsiniz. Bir kişi kendi adına birden fazla sanal cüzdan oluşturabilme hakkına da sahiptir.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir