• “ÖNCE VATANLARINI KURTARACAK’’

    Küçükçekmece Belediyesinin okul söyleşileri kapsamında düzenlediği “Mehmet Akif ve Gençlik’’ isimli programın konuğu, yazar Mustafa Özçelik oldu.

  • TOKİ Halkalı Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleşen programda Özçelik, Mehmet Akif Ersoy’un ‘Asım’ kitabını öğrencilere anlattı.

    “ÖNCE VATANLARINI KURTARACAK’’

    Gençlere Asım’ı örnek almalarını söyleyen Özçelik; “İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy, yaşadığı dönemde örnek bir gençlik hayal etmiş ve bu gençliğe Asım’ın nesli olarak nitelendirmiştir. Bu sebeple onun şiir kitaplarından biride Asım adını taşır. Akif’in böyle bir gençlik tasavvuruna sahip olması o yıllarda ülkenin bulunduğu zor durumla ilgilidir. Bu zorluk kısaca ülkenin işgali ve geri kalmışlığıdır. İşte Asım’ın nesli olan bu gençlik önce vatanlarını kurtaracak, bunun için şehit ve gazi olmayı göze alacak, savaş kazanıldıktan sonra da kendilerini bilgi yönünden yetiştirerek ülkenin kalkınması için çalışacaktır” dedi.

    “ASIM ASLINDA AKİF’İN KENDİSİDİR’’

    Asım’ın hayatı hakkında da bilgiler veren Özçelik “Bu gençlerin temel özellikleri vatanseverlik, çalışkanlık, bilgili ve erdemli olmaktır. Akif, şiirlerinde ve Asım kitabında işte böyle bir gençliği anlatmıştır. Diğer yandan ise onun eğitim hayatı, güzel sanatlara ve spora ilgisi, yabancı dilleri öğrenme azmi daha da önemlisi yüksek ahlaki özellikleri Akif’i Asım’ın neslinin örneği olarak görmemizi gerekli kılmaktadır. Buna göre söyleyecek olursak Asım aslında Akif’in kendisidir. Yahut Asımlar Akif gibi olan gençlerdir” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir