• Orhan Gökçe: Gazetecilerin her zaman yanlarında olacağız

  • Kars, Ardahan, Iğdır İş Adamları Derneği (KAİSİAD) her yıl olduğu gibi bu yılda gazetecileri unutmayarak 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü bir yemekle kutladı.

    Kars, Ardahan, Iğdır’da kutlanan ünlü Kaz yemeği ile gazetecilerin günü kutlayan Orhan Gökçe ve dernek bağışlama faaliyetleri konuşmalarda Gazetecilik mesleğinin önemine dikkat çekti.

    KAİSİAD Başkanı Orhan Gökçe gazetecilere faaliyetleri konusunda kısa bilgi vererek, ‘Basın çalışanlarına, çeşitli haklar sağlayan 212 sayılı yasanın, 10 Ocak 1961’de kabul edilmesiyle kutlanmaya başlanılan Çalışan Gazeteciler Günü’nün 56.yıldönümünü kutluyoruz.

    Gücünü kamuoyunun desteğinden alan, halkın haber alma kapsamını sağlayan basın, önemli ve etkin bir denetim organı olma konumuyla, demokrasinin temel belirsizliklerinden biridir. Gazetecilik mesleği, kamuoyunu aydınlatmak için günün her saatinde haber peşinde koşarak zor koşullar altında ve sorumluluk duygusu içinde toplumumuzu ilgilendiren olayları aydınlatırken diğer yerlerde vatandaşımızın talep ve beklentileri yansıtılarak önemli bir kamu hizmeti yerine getirilmektedir.

    Basının başta milli konular olmak üzere onun siyasete yaklaşımı ve sağduyulu bir tavırla yaklaşması, millet şuurumuzun sağlamlığı ve demokrasimizin güçlenmesi açısından oldukça önem arz etmektedir. İnanıyorum ki, gazetecilerimiz bu sorumlulukla İlimizin ve ülkemizin ekonomik, sosyal ve kültürel katkılarını sağlamak için, olumlu rol üstlenmeye devam edecek.

    Ahlak kuralları çerçevesinde küresel çapta bilgi veren ve bunun yanında sıralı talep ve ölçüleri dile getirerek önemli bir sorumluluk yerine değerli basın mensuplarımızın ve çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü`nü kutlar, çalışmalarınızda başarılar diliyorum.” açıklama yaptı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir