• PALMİYELER KORUMA ALTINDA

    Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri Büyükçekmece’nin doğasını kışa hazırlamaya devam ediyor.

  • Kış mevsimi hazırlıklarını sürdüren ekipler, bir yandan Büyükçekmece’yi kışa uygun bitkilerle yeşillendirirken bir yandan da bitki ve ağaçları kış şartlarından korumak için çalışmalarını sürdürüyor. İlçe genelindeki tüm palmiye ağaçlarını koruma altına alan Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, palmiye ağaçlarınısoğuktan etkilenmemeleri için gövdelerini sıcak tutan özel bezlerle sarıyor.

    Büyükçekmece’nin doğası koruma altında

    Soğuk geçen kış mevsimi boyunca koruma altında kalacak olan palmiyelerin bahar aylarının gelmesiyle birlikte mevsimlik bakımlarını yapacak olan ekipler, kış mevsimi boyunca tüm ağaçların korunabilmesi için bakım çalışmalarına devam edecek.

    Her sene dört koldan kışa hazırlanıyoruz

    Bugüne kadar hiçbir palmiye ağacının kurumadığını belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün; ’’Palmiye ağaçları kış mevsimine dayanıklı olmamasına rağmen bakım ve koruma çalışmalarımız sayesinde yıllardır Büyükçekmece’yi renklendiriyor. Özellikle Kordonboyu gibi yaz aylarında cazibe merkezi haline gelen sahil şeridimize çok yakışıyorlar. Kış mevsimi boyunca ekiplerimizin düzenli bakım ve koruması altındalar. Her sene dört koldan kışa hazırlanıyoruz. Yollarımızdan ağaçlarımıza kadar her ayrıntıyı düşünerek Büyükçekmece’nin prestijini ve vatandaşlarımızın memnuniyetini koruyoruz.’’ diye konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir