• PLAJLAR YAZA HAZIR

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deniz Hizmetleri Müdürlüğü ve çevre şirketi İSTAÇ İstanbul plajlarını yeni sezona hazırlıyor. Hava ve gürültü kirliliği denetimlerinden cadde ve meydan temizliğine, kıyı ve deniz temizliğinden yeşil alanların çoğaltılmasına kadar farklı birçok hizmeti vermeye devam ediyor.

  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da İstanbul halkının daha huzurlu ve güvenli denize girebilmesi için yüzme sezonu boyunca İstanbul’daki plajların temizliğini sağlayacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deniz Hizmetleri Müdürlüğü ve İBB şirketi İSTAÇ, yaz ayları boyunca İstanbul genelinde 96 plaj ve 11 kumsalda, 256 kişiden oluşan mobil temizlik ekipleri ve özel maksatlı plaj temizleme makineleriyle temizlik çalışmalarını yürütüyor. 2016 yılında plajlardan 17.534 m³ atık toplandı.

    İstanbul plajlarında yapılan temizlik çalışmaları kapsamında; sigara izmaritlerinden poşet ve pet şişelere, ambalaj atıklarından midye kabuklarına kadar kirliliğe neden olan birçok atıktan plajlar arındırıldı. Öte yandan ekipler, kum eleme ve tesviyesi yapan 11 adet plaj temizleme makinesinin yanı sıra yosun temizleme araçlarıyla da yosunlaşmaya karşı mücadele ediyor.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir