ALTIN 2.246,340,14%
BITCOIN 2117437-4,15%
19 Mart 2024
İstanbul
11°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Rıfat Ilgaz memleketi Cide’de anılacak

Rıfat Ilgaz memleketi Cide’de anılacak

Roman, şiir ve öykü yazarı Rıfat Ilgaz, 110. yaş gününde doğduğu topraklarda anılacak. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in de katılacağı anma programının ardından Cide Belediyesi ile kardeş şehir protokolü imzalanacak.

ABONE OL
6 Mayıs 2021 08:07
Rıfat Ilgaz memleketi Cide’de anılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“…Cide, doğduğum eşsiz, benzersiz memleket… Ne iyi etmiş de anam beni bu cana yakın memlekette doğurmuş!..” Sarı Yazma adlı eserine doğup büyüdüğü topraklardan böyle bahsediyor Rıfat Ilgaz… Hepimizin hayatında derin izler bırakan, özellikle Hababam Sınıfı ile gençliğimize dokunan usta yazar, 110. doğum gününde çok sevdiği memleketi Cide’de anılacak. Bir zamanlar gözleri bağlanarak, elleri kelepçeli dolaştırıldığı sokaklarda unutulmaz eserleri yankılanacak. Sarıyer Belediyesi ve Cide Belediyesi’nin hazırladığı programa usta yazarın oğlu Aydın Ilgaz’ın yanı sıra Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, gazeteci Nebil Özgentürk, sanatçı Mazlum Çimen, müzisyenler Apolas Lermi ve İsmail Özcan da katılacak. Doğum günü olan 8 Mayıs saat 10.00’da ise gazeteci yazar Serhan Asker’in Halk TV ekranlarında yayınlanan Görkemli Hatıralar programı Cide’den ekranlara konuk olacak. Programda Nebil Özgentürk’ün hazırladığı Rıfat Ilgaz Belgeseli de yayınlanacak. Etkinlikler kapsamında Sarıyer ve Cide belediyeleri arasında kardeş şehir protokolü de imzalanacak.

ADI SARIYER’DE YAŞIYOR

“Sanata ve sanatçıya karşı sorumluluklarımız var” diyen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, bu kapsamında Türk edebiyatının unutulmaz isimlerinden Rıfat Ilgaz’ın adını Sarıyer’de yaşatıyor. İlçede; şiirler, oyunlar, hikâyeler ve romanlarıyla edebiyatın hemen her dalında ürün vermiş bir değer olan Rıfat Ilgaz’ın adını taşıyan bir kültür merkezi bulunuyor. Merkezde  usta yazarın hiperrealist heykeli, kitapları ve antika eşyalarından oluşan Rıfat Ilgaz odası da yer alıyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: