• ÇUKURCA’DA 201 TERÖRİST YAKALANDI

    TSK : Hakkari Çukurca'da devam eden 'Şehit Sağlık Üsçavuş Mekan Şahin' operasyonunda bugüne kadar 201 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

  • Terör örgütü PKK’ya Hakkari Çukurca’da ağır kayıplar verdiriliyor. Türk Silahlı Kuvveterli’nden yapılan açıklamaya göre Hakkari Çukurca’da devam eden ‘Şehit Sağlık Üsçavuş Mekan Şahin’ operasyonunda bugüne kadar 201 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi.
    Hakkari Çukurca’da 3. Piyade Tümen Komutanlığı’nın sevk ve idaresinde Yüksekova’daki 1. Komando Tugayı ve 2. Hudut Tugayı, Jandarma Özel Harekat (JÖH) birlikleri, hava kuvvetleri, kara havacılık ve topçu birlikleri ile sürdürülen ‘Şehit Sağlık Üstçavuş Mekan Şahin’ Operasyonu devam ediyor. Şu ana kadar 201 PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

    SABAHA KARŞI SIZMAK İSTEDİLER!
    Çukurca Uzundere Dağbaşı tepeye sızmaya çalışan bir grup PKK’lı gruba yönelik saat 04:10-04:15 saatleri arasında Türk Hava Kuvvetleri’ne ait uçaklar tarafından hava harekatı düzenlendi. Yapılan hava harekatında ilk tespitlere göre en az 2 terörist etkisiz hale getirilirken hava harekatı karşısında dağılmış ve yaralı teröristleri de bölgeden uzaklaştırdıkları öğrenildi.

    Sızma girişiminde bulunan gruba eş zamanlı olarak ZMA’lar ile de ateş açıldı.
    Ayrıca, Çukurca Aslan tepe istikametinden de 6-7 kişilik PKK’lı grubun yaklaşırken fark edilip ateş altına alındığı öğrenildi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir